Barbie a jej ružový liek: Digitálny detox

Barbie a jej ružový liek: Digitálny detox
Všimli ste si, aký telefón používa slávna bábika?
(Zdroj: Pixabay)

Ako bojovať so závislosťou od mobilných telefónov? Známa bábika Barbie má na to jednoduchý recept, ktorého sa chytili aj výrobcovia telefónov. Prirodzene, v prípade tejto štýlovej ikony nesmú chýbať ani doplnky hodiace sa každej dáme. S akou inšpiráciou prišla?

Aj ružová môže byť poriadne retro. V tomto prípade, to však môže byť výborný krok k znovuobjaveniu duševnej pohody, ktorá chýba miliónom ľudí po celom svete. Vďaka mobilným telefónom s rôznymi aplikáciami a internetom neustále k dispozícii si nielen mladí ľudia, ale všetky vekové kategórie zvykli tráviť väčšinu času s „chytrým telefónom“ v ruke.

Preťažení

Ako však upozorňujú psychológovia, nie je to zdravé a závislosť od digitálnych technológií spôsobuje psychické i fyzické problémy. Slávna bábika Barbie má však riadny retro trik, ktorý môže pomôcť.

Jej sklápací mobilný telefón možno použiť iba na telefonovanie a písanie správ, tak ako sme to robili pred príchodom smartfónov. Dôležitou funkciou je aj možnosť robiť fotografie. Na prednej strane ikonického ružového telefónu je zrkadlo na rýchlu kontrolu výzoru.

Už žiadne otravné notifikácie z aplikácií, žiadna nutnosť pripájať sa k internetu alebo si sťahovať aktualizácie. Barbie nás vracia so štýlom do čias, keď sme mali viac času na skutočné rozhovory s našimi blízkymi a priateľmi.

Hlúpe telefóny

O mobiloch, ktoré fungujú iba ako telefóny, sa hovorí už dlhší čas a siahajú po nich čoraz mladší ľudia, aby si oddýchli od hektického sveta. Spoločnosť HMD, výrobca telefónov Nokia, už predtým uviedla na trh niekoľko prepracovaných „hlúpych telefónov“ vrátane modelov Nokia 3210, Nokia 3310 a Nokia 6310. Zdá sa, že trend telefónu s obmedzenými funkciami alebo aspoň vypnutými aplikáciami každým rokom silnie. Ak na vás tiež dolieha priveľký tlak virtuálneho sveta, poslúchnite radu od Barbie a užívajte si život tu a teraz.


Zdroj foto: Pixabay

Súvisiace:
Barbie

Zaujímavosti

Socialne siete