Česi rozbili trofej pre majstrov sveta

Česi rozbili trofej pre majstrov sveta
Česi rozbili trofej pre majstrov sveta

Akuálni majstri sveta v hokeji z Českej republiky si už niekoľko dní užívajú búrlivé oslavy svojho triumfu. Nezaobišlo sa to však bez obrovskej smoly - rozbila sa im majstrovská trofej!

Nielen Česká republika sledovala s pobavením nadšenie domácich hokejistov po zisku majstrovského titulu. Alkohol tiekol prúdom, spievalo sa, tancovalo, tešilo - a našim susedom ich hokejovú radosť praje aj redakcia Nového Času Nedeľa. Fanúšikovia si však všimli, že aj vďaka oslavám zrejme došlo k poškodeniu majstrovského pohára.

Obranca Michal Kempný totiž na videách, ktoré kolujú na sociálnych sieťach drží v rukách trofej, ktorá už bola na prvý pohľad rozbitá. Hokejisti však fanúšikov upokojili, že rozbiť sa im podarilo len repliku, nie originál, ktorý už roky putuje po svete. 

K búrlivej radosti českých hokejistov dozaista prispel aj fakt, že za výhru získajú aj krásnu finančnú odmenu. Podľa webu sport.cz každý z českých hokejistov dostane za zlato približne 40-tisíc eur. Majstri sveta sa z nich stali po finálovom zápase so Švajčiarskom, ktoré zdolali 2:0. Dosiahli tak pre Česku republiku 7. titul od rozdelenia so Slovenskom. NAjväčšie ovácie si užil autor víťazného gólu David Pastrňák a brankár Lukáš Dostál, ktorý pochytal všetkých 31 striel. 

 

 


Zdroj foto: Český olympijský tím

Šport

Socialne siete