Zeleninové placky patria medzi najuniverzálnejšie recepty. Stačí si zvoliť svoju obľúbenú zeleninu a chutný obed či večeru máte o chvíľu na svete. Ulahodia nielen vegetariánom, ale možno ich pripravovať aj s mäsom alebo chutnou slaninkou. Zasýtia vás dokonca aj bez prílohy!
Potrebujeme:
5 ks väčších zemiakov
2 ks cukety
1 PL nasekaného čerstvého kôpru
3 vajcia
3 PL hladkej múky
soľ, mleté čierne korenie
rastlinný olej na vysmážanie
Postup:
Zemiaky očistíme a spolu a umytou cuketou postrúhame. Do zeleninovej zmesi pridáme vajíčka, múku, kôpor, osolíme a okoreníme. Všetko spolu dobre vymiešame. Na rozpálený olej lyžicou ukladáme menšie placky a smažíme z oboch strán do zlatohneda. Podávame samostatne alebo so zemiakmi – varenými, pečenými alebo s hranolčekmi.
Náš tip:
Do zeleninových placiek môžete vymyslieť akúkoľvek kombináciu zeleniny, ktorú práve máte po ruke. Aby boli sýtejšie, pridajte postrúhaný syr, tvaroh alebo mleté mäso. Podávať ich môžete teplé i studené, s prílohou i bez nej. Podľa svojej chuti k nim pripravte zaujímavý dresing, kyslú smotanu alebo tatársku omáčku.
Zdroj foto: Pixabay