Chrumkavé zeleninové placky

Chrumkavé zeleninové placky
Placky sú obľúbené jedlo nielen na Slovensku.
(Zdroj: Pixabay)

Zeleninové placky patria medzi najuniverzálnejšie recepty. Stačí si zvoliť svoju obľúbenú zeleninu a chutný obed či večeru máte o chvíľu na svete. Ulahodia nielen vegetariánom, ale možno ich pripravovať aj s mäsom alebo chutnou slaninkou. Zasýtia vás dokonca aj bez prílohy!

Potrebujeme:

5 ks väčších zemiakov

2 ks cukety

1 PL nasekaného čerstvého kôpru

3 vajcia

3 PL hladkej múky

soľ, mleté čierne korenie

rastlinný olej na vysmážanie

Postup:

Zemiaky očistíme a spolu a umytou cuketou postrúhame. Do zeleninovej zmesi pridáme vajíčka, múku, kôpor, osolíme a okoreníme. Všetko spolu dobre vymiešame. Na rozpálený olej lyžicou ukladáme menšie placky a smažíme z oboch strán do zlatohneda. Podávame samostatne alebo so zemiakmi – varenými, pečenými alebo s hranolčekmi.

Náš tip:

Do zeleninových placiek môžete vymyslieť akúkoľvek kombináciu zeleniny, ktorú práve máte po ruke. Aby boli sýtejšie, pridajte postrúhaný syr, tvaroh alebo mleté mäso. Podávať ich môžete teplé i studené, s prílohou i bez nej. Podľa svojej chuti k nim pripravte zaujímavý dresing, kyslú smotanu alebo tatársku omáčku.


Zdroj foto: Pixabay

Súvisiace:
recepty

Rady a tipy

Socialne siete