Chutný obed z jedného hrnca

Chutný obed z jedného hrnca
Ako pripraviť rýchly a lahodný obed za pár minút.
(Zdroj: Pixabay)

Nechce sa vám variť? V dni, keď nemáte čas na dlhé prípravy a varenie, sú ideálnou voľbou recepty z jedného hrnca. Dobre vám padnú v chladných mesiacoch, pretože sú sýte a plné chutných ingrediencií. Vyskúšajte tentoraz chutné hovädzie mäso so zapečenými zemiakmi.

Potrebujeme:
300 g zemiakov
600 g hovädzieho mäsa
20 g masla
1 cibuľu
5 dl hovädzieho vývaru
30 g masla na potretie
hladkú múku
mleté́ čierne korenie
soľ
petržlenovú vňať


Postup:
Očistíme mäso, zbavíme šliach a tuku, pokrájame na malé, rovnaké plátky a obalíme múkou zmiešanou so soľou a s mletým čiernym korením. Maslom vymastíme formu, uložíme doň polovicu pripraveného mäsa, posypeme ho pokrájanou cibuľou a posekanou vňaťou, prikryjeme očistenými zemiakmi pokrájanými na kolieska, osolíme a okoreníme. Celý postup zopakujeme.
Potom zmes zalejeme vývarom, prikryjeme pokrievkou alebo alobalom. Dusíme v dobre vyhriatej rúre približne 2 hodiny. Na záver odkryjeme, povrch zemiakov potrieme maslom a neprikryté dopečieme do červena.


Náš tip:
Recepty z jedného hrnca šetria čas a ponúkajú miesto na fantáziu. Základný recept môžete obmieňať podľa chutí alebo ingrediencií, ktoré máte práve po ruke. Použite rôzne druhy mäsa či mäsových výrobkov alebo ich nahraďte syrom. Vyskúšať môžete aj rozličné kombinácie zeleniny. Pokrm môžete pripravovať pomaly v hrnci alebo v rúre.


Zdroj foto: Pixabay

Recepty

Socialne siete