PR článok

Deti v nemocnici na Kysuciach sa budú cítiť ako v bavlnke: Môže za to nevšedný príbeh známej mamičky

Eva Zelníková (v strede) po slávnostnom otvorení priestorov v spoločnosti manžela Matúša (vľavo) a riaditeľa nemocnice Martina Šenfelda (vpravo).
(Zdroj: archív E.Z.)

Kysucká nemocnica v Čadci a jej detské oddelenie dostalo nový šat. Počas posledných horúcich augustových dní totiž v centre horných Kysúc slávnostne otvorili zrekonštruované priestory, za ktorými stojí nevšedný príbeh v podaní známej mamičky z televíznych obrazoviek Evy Zelníkovej Strážnickej (29).

Písal sa rok 2022 a Kysučanka Eva Zelníková Strážnická si užívala domácu pohodu so svojím synom Matteom. „Stal sa nám menší úraz a bola potrebná hospitalizácia v nemocnici v Čadci. Boli sme tam síce len 24 hodín, no zážitok to bol maximálne depresívny pre mňa, ale aj dieťa. Podpísala som papiere a povedala si, že sa tam už nikdy nechcem vrátiť,“ hovorí pre Nový čas Nedeľa mamička, ktorú verejnosť pozná z reality šou Farma 9.

Po návrate domov do dedinky Nesluša ju trápili mnohé otázky spojené so slovenským zdravotníctvom. „Hovorila som si, že nielen v našom regióne je mnoho podnikateľov, ktorí majú dostatok financií a mohli by ich investovať do dobrej veci. Detské oddelenie v Čadci totiž nemalo základné veci, takže som dostala impulz, že začnem s malou zbierkou, ktorá prešla do veľkého projektu.“

Inšpiratívny odkaz verejnosti

Veci nabrali rýchly spád a iniciatívna kysucká mamička zobrala záležitosť do vlastných rúk. „Išla som osobne za pánom riaditeľom nemocnice Martinom Šenfeldom s otázkami, či má obnovu oddelenia v pláne a dozvedela sa, že pre chýbajúce financie - nie. Tam som dostala ten správny impulz, aby som vo vyššej miere „otravovala“ podnikateľov a bohatších ľudí."

Výsledok sa dostavil v najbližších mesiacoch, keď spoločne s manželom a jeho dobrovoľníkmi začali prerábať prvé izby do modernejšieho šatu. Na scénu v tom momente prišiel aj samotný riaditeľ a prevzal tento projekt do svojich rúk.

V roku 2022 so synčekom Matteom počas hospitalizácie, kde sa odštartoval celý tento príbeh.
V roku 2022 so synčekom Matteom počas hospitalizácie, kde sa odštartoval celý tento príbeh.
(Zdroj: archív E.Z. )

Finálny výsledok sa dostavil 27. augusta 2024, keď investícia za viac ako 500 000 eur mala slávnostne vyvrcholenie. „Vyzerá to celé nádherne, prebehla kompletná rekonštrukcia od podláh či stien a - laicky povedané - každá mamička bude tieto pre ne pochmúrne dni, tráviť lepšie než predtým. Sama viem najlepšie, o čom hovorím.“

Úspešná podnikateľka má z celého projektu obrovskú radosť a svojím aktívnym kolegyniam na sociálnych sieťach adresuje jeden inšpiratívny odkaz. „Bola by som rada, keby influencerky robili aj mnoho zmysluplnejších vecí pre spoločnosť, pretože majú na to obrovský potenciál a stačí len chcieť. Potom spoločne robíme tento svet krajším. V tomto kontexte ďakujem všetkým sponzorom a dobrovoľníkom za pomoc v tejto krásnej nezištnej veci. Robíme to predsa pre naše detičky, čo je naša budúcnosť.“

Ďakovný list od nemocnice hreje kysuckú mamičku pri srdci.
Ďakovný list od nemocnice hreje kysuckú mamičku pri srdci.
(Zdroj: archív E.Z. )


Zdroj foto: archív E.Z.

Slovensko

Socialne siete