Dve zlaté medaily zo svetového šampionátu pre vodného lyžiara Alexandra Vaška

Dve zlaté medaily zo svetového šampionátu pre vodného lyžiara Alexandra Vaška
Vodný lyžiar Alexander Vaško získal na MS dve zlaté medaily.
(Zdroj: Peter Jesenský )

Alexander Vaško získal na majstrovstvách sveta vo vodnom lyžovaní za vlekom v Poľsku dve zlaté medaily, ku ktorým pridal aj striebornú a bronzovú. Cenný kov si zo šampionátu priniesla aj Karin Bořiková, ktorá obsadila striebornú pozíciu v kombinácii. Úspech sedemčlennej výpravy potvrdila súťaž družstiev, v ktorej si Slováci vybojovali striebro.

Vaško premenil na zlato už prvú účasť vo finále, keď v trikoch predviedol náročné prvky a získal 7380 bodov. V slalome nestačil iba na špecialistu disciplíny Izraelčana Aviva Levyho a získal bronz. V záverečnej disciplíne skoky, ktorá je Vaškova silná stránka, sa potrápil, no napokon získal za 60,3 m bronzovú medailu. To mu v súčte stačilo na zisk vytúženého zlata v kombinácii. Slovenský slalomový špecialista Samuel Saxa skončil vo svojej silnej disciplíne na 5. mieste.

Vaškova a Saxova tímová kolegyňa z košického Trixen klubu Karin Bořiková obsadila 5. miesta v trikoch a slalome a v súčte so siedmou priečkou v skokoch to stačilo na striebornú medailu v kombinácii. Slováci si z MS v poľskom stredisku Stosnowiec - Stawiki odniesli aj striebro v súťaži družstiev, keď v konkurencii 10 tímov nestačili iba na Nemecko.

Slovensko reprezentovalo šesť zástupcov Trixen klubu Košice (Alexander Vaško, Daniel Vaško, Samuel Saxa, Tobias Zámbory, Karin Bořiková, Ella Pokorná), ktorých doplnil Nikolas Wolf z KVL Piešťany.


Zdroj: tasr, olympic.sk
Zdroj foto: Peter Jesenský

Súvisiace:
SOŠV Alexander Vaško

Šport

Socialne siete