Figy zapečené s camembertom

Figy zapečené s camembertom
Figy zapečené s camembertom

Kto by odolal k dobrému poháru vína zaujímavej kombinácii sladkých fíg a horúceho, roztekajúceho sa syra? Či už čakáte hostí alebo si len tak chcete pochutnať so svojou polovičkou, tento recept vás razom prenesie do stredomorských dovolenkových destinácií.

Potrebujeme:

10 ks čerstvých fíg

1 ks syra camembert

1 hrsť vlašských orechov

med

Postup:

Figy do kríža narežeme, do vnútra vložíme kúsok camembertu. Pridáme nasekané orechy a med. Zapekáme vo vyhriatej rúre na 180 °C, kým sa syr neroztopí. Namiesto camembertu môžete použiť aj syr brie alebo plesňový syr.

Náš tip:

Počet fíg prispôsobte veľkosti spoločnosti, ktorú hostíte. Ako náhrada za vlašské orechy sa vynikajúco hodia aj pistácie či píniové oriešky. Spolu so zapekaným camembertom môžete podávať aj iné syrové špeciality, napríklad nakladaný syr alebo pikantnú zeleninu. Sýtejší pokrm vyčarujete, ak pridáte čerstvo upečený domáci chlieb alebo bagety.


Zdroj foto: Pixabay

Súvisiace:
recepty

Rady a tipy

Socialne siete