Herečka Dominika Žiaranová: Všetko je tak, ako má byť. A keď nie je, tak bude.

Herečka Dominika Žiaranová: Všetko je tak, ako má byť. A keď nie je, tak bude.

Sympatickú a čoraz známejšiu herečku Dominiku Žiaranovú (31) môžete poznať z mnohých seriálov, medzi nimi je napríklad Nemocnica, Semafor, Hranica, ale nevyhýba sa ani divadelným doskám. Divákov naposledy očarila v hre Sobášny list, kde sa jej ušla dvojrola a mnohí až pri záverečnej klaňačke zistili, že obe postavy hrala tá istá herečka - Dominika.

Vo februári ste odpremiérovali predstavenie Sobášny list v réžii Vlada Fishera, kde hráte spolu so Soňou Norisovou, Martinom Mňahončákom a Dávidom Hartlom. Hra má medzi divákmi úspech a váš výkon milo prekvapil.

Teším sa z tohto predstavenia. Bola to výzva, nakoľko som sa prvýkrát ocitla v skúšobnom procese, v ktorom sme museli nájsť správny kľúčik, ako čo najlepšie oddeliť a stvárniť dve veľmi rozdielne postavy. Krásnou spätnou väzbou bolo, keď viacerí diváci až pri klaňačke zistili, že obe postavy hral vlastne jeden človek. Z týchto reakcií som bola úprimne prekvapená, zaskočená a naozaj ma to potešilo. Takže želám tomuto predstaveniu ešte veľa repríz. Od jesene budeme intenzívne cestovať po celom Slovensku. Verím, že sa z tohto predstavenia budú diváci tešiť tak ako my.

Ako každá iná práca, určite aj herectvo má svoje nároky a určite aj herec potrebuje relaxovať a vyčistiť si hlavu od postáv, s ktorými na javisku alebo pred kamerou žije. Ako ste na tom vy?

Som vďačná za čas, ktorý môžem tráviť s priateľom, rodinou a kamarátmi. Veľmi rada sa niekde dobre najem. Tomu celkom holdujem. Rada počúvam hudbu, čítam knihy. V poslednej dobe beletriu. Momentálne odporúčam najmä ženám knižnú sériu Sedem sestier. Rada počúvam podcasty, napríklad podcast Nevyhorení, alebo podcast Fitshaker. Zbožňujem wellness, sauny a saunové ceremoniály a najnovšie som si zvykla pravidelne chodiť na kozmetiku spojenú s masážou, kde naozaj vypnem a zrelaxujem. A mojím najväčším oddychom, ale aj obrovskou makačkou je pre mňa novinka - jazda na koni. A to je čistá láska.

Kde plánujete letnú dovolenku a s kým?

V lete nás aj s priateľom čaká premiéra Skrotenia zlej ženy v rámci Letných Shakespearovských slávností v réžii Michala Vajdičku a potom sa už neviem dočkať na dovolenku pri mori. Pôjdeme pravdepodobne len my dvaja. A neskôr verím, že sa mi podarí ešte dovolenka pri mori číslo dva a vezmem na ňu svoju maminku.

Spomenuli ste priateľa, je to stále ten istý, ktorého už zopár rokov vidíme po vašom boku? Akí muži sa vám páčia a prečo?

S priateľom sme už krásnych sedem rokov. Takže áno, stále ten istý. Páčia sa mi muži rozumní, vtipní, slušní, zodpovední a priateľskí. A to všetko v mojom priateľovi mám.

Poznáme vás zo seriálov, filmov, divadla, váš hlas je známy z dabingu. Ale čo vy, máte nejaké obľúbené seriály, filmy, hudbu? Dáte nám nejaký tip?

Nemôžem povedať, že mám jeden konkrétny obľúbený film, ale ako prvý mi hneď napadol Forrest Gump. Tento film naozaj zbožňujem, zbožňujem jeho soundtrack, obrovsky ma dojíma a mám naň veľmi intenzívne spomienky z obdobia, keď som ho na strednej prvýkrát videla. Môj najlepší kamarát sa kvôli mne vtedy naučil hrať úvodnú skladbu na klavíri. Alebo tiež zbožňujem Améliu z Montmartru, Nedotkuteľných a tiež animované filmy - a tie aj veľmi, veľmi rada dabujem. Počúvam všetko od klasiky cez pop, folk, hip-hop… Závisí to od nálady. V playliste mám napríklad soundtracky z filmov a seriálov a extrémne sa mi páči francúzština, takže napríklad Stromae je jedným z mojich obľúbených interpretov. A seriály? Klinika Grace mi absolútne učarovala. A počas covidového obdobia som prepadla Priateľom, ktorých som predtým nikdy celých nevidela, iba sem-tam nejakú časť. Ale vidieť to v originálnom znení a chronologicky ma naozaj chytilo.

Čomu by ste sa venovali, ak by ste neboli herečka a prečo?

Možno psychológii. Ale smerom k herectvu som inklinovala odmalička, a tak nejako sa to stalo šťastne realitou.

Máte nejaké životné motto? A čo súkromný a pracovný vzor?

Všetko je tak, ako má byť. A keď nie je, tak bude. A vzor je moja mama.

Čo ste o sebe ešte nikomu takto verejne neprezradili?

Fuuuuha. Keďže som to niečo o sebe ešte nikdy nikomu verejne neprezradila, tak si to asi nechám ešte chvíľku pre seba aj teraz.

No dobre teda a čo nejaký odkaz fanúšikom?

Verím, že sa čoskoro vidíme na nejakom predstavení.

Rozhovory

Socialne siete