Recepty

Hustá cesnaková polievka

Hustá cesnaková polievka v zime zahreje a zasýti.
(Zdroj: Pixabay)

Cesnaková polievka je výbornou voľbou do chladných dní. Zahreje i zasýti a možno ju pripraviť v krátkom čase. Ak nemáte času nazvyš, pripravte si ju ako hlavné jedlo. Hodí sa totiž ako vynikajúca netradičná večera.

Potrebujeme:

2 PL masla

1 menšiu cibuľu

10 strúčikov cesnaku

4 menšie zemiaky

1 l zeleninového vývaru

250 ml 30-percenetnej smotany

soľ, mleté čierne korenie, rasca, tymian

staršie pečivo alebo hotové krutóny

2 PL olivového oleja

Postup:

Na masle speníme cibuľku, pridáme pretlačený cesnak, soľ, rascu, čierne korenie a na kocky nakrájané zemiaky. Chvíľočku popražíme a zalejeme vývarom. Necháme povariť cca 20 minút.

Medzitým si necháme rozohriať rúru na 200 °C. Pečivo nakrájame na malé kocky a rozložíme na vystlaný plech papierom na pečenie. Pokvapkáme olejom a dáme piecť do vyhriatej rúry. Pečieme pri 200 °C približne 6 až 8 minút.

Polievku odstavíme z plameňa, rozmixujeme tyčovým mixérom a opäť privedieme k varu. Prilejeme smotanu, pridáme tymian a ešte krátko povaríme. Podávame posypanú krutónmi.

Náš tip:

Pri cesnakovej polievke je dôležité, aby ste použili kvalitný cesnak. Množstvo upravte podľa vlastnej chuti. Tradične možno hustú cesnakovú polievku podávať aj v bosniaku. Do polievky môžete pridať aj svoj obľúbený syr.

Cesnak patrí medzi najzdravšie potraviny.
Cesnak patrí medzi najzdravšie potraviny.
(Zdroj: Pixabay)


Zdroj foto: Pixabay

Súvisiace:
recepty

Rady a tipy

Socialne siete