Video

Igor Matovič na Ukrajine: Čo robil pred kyjevskou radnicou?

Predseda strany Slovensko, bývalé OĽaNO, Igor Matovič

Líder strany Slovensko, bývalé OĽaNO, Igor Matovič (51), sa vybral do ukrajinského Kyjeva, kde rozprestrel veľký transparent s výzvou, aby Európska únia pomáhala Ukrajine viac než doteraz.

Igora Matovič do Kyjeva necestoval sám, sprevádzali ho stranícki súputníci Roman Mikulec a Ľubomír Galko. Pred radnicou spoločne nainštalovali obrovský transparent s nápisom v anglickom jazyku, ktorý vyzýva Európsku úniu, aby sa konečne prebrala a začala okamžite pomáhať Ukrajine. Inak vraj hrozí veľký problém nielen nám, Slovensku, ale aj ostatným štátom na starom kontinente. Igor Matovič ďalej povedal, že Európa už onedlho bude rozhodovať o tom, či si do europarlamentu zvolí Putinových kolaborantov alebo ľudí, ktorým na Ukrajine a tiež na demokratickom a slobodnom živote Únii záleží.

Líder strany Slovensko ďalej vyhlásil, že ruský prezident Vladimír Putin je vrah a na to vraj nesmú Slováci zabudnúť. Dokonca sa zamyslel aj nad tým, či je v poriadku, ak niekto Putina podporuje, pretože podporovať vraha nie je v súlade s kresťanským učením. Igor Matovič v emotívnom prejave na svojej facebookovom stránke ešte dodal, že neochota pomáhať Ukrajincom nás všetkých môže stáť v budúcnosti veľa peňazí, ktoré budeme musieť investovať do vlastnej cohrany. Podľa jeho slov to ale nie je všetko. Môže nás to stáť vraj aj životy našich vojakov, ktorí budú musieť ísť do vojny, pretože ruský prezident sa podľa Matoviča na hraniciach s Ukrajinou nezastaví.

Táto Matovičova iniciatíva poriadne nahnevala niektorých politikov, ozvala sa napríklad Anna Belousovová. "Všimli ste si, že on vždy spája volebnú kampaň s cestovaním? V jednej predvolenej kampani cestoval až do Francúzska, aby tam natočil video k téme "Počiatková vila". Nakoniec sa ukázalo, že vila žiadnemu Počiatkovi nepatrí," pipomenula Belousovová. Na jeho obranu sa však ozval Milan Kuriak, ktorý si myslí, že Igor Matovič bude prekážať vždy a to preto, že ako jeden z mála pravdivo poukazuje na zlo, ktoré sa deje na Slovensku.

 


Zdroj foto: Facebook Igor Matovič

Téma dňa

Socialne siete