Recepty

Jablkové lievance

Jablkové lievance patria medzi obľúbené sladké jedlá.
(Zdroj: Pixabay)

Jablká možno pripraviť na milión spôsobov a nikdy sa neomrzia. Chutné lievance s týmto typickým ovocím môžete vyskúšať hneď alebo si recept odložte na zimu, keď vás chytí veľká chuť na sladké.

Potrebujeme:  

1,5 hrnčeka hladkej múky 

1 KL kypriaceho prášku 

soľ 

1 vajce 

1 hrnček mlieka 

3 PL tekutého medu 

1 hrnček strúhaných jabĺk 

Postup:  

V miske spolu premiešame múku, kypriaci prášok, štipku soli a pridáme vajce. Postupne prilievame mlieko a metličkou vymiešame cesto bez hrudiek a až potom prilejeme zvyšné mlieko. Nakoniec do cesta zapracujeme med a strúhané jablká. 

Na panvici rozpustíme trochu masla s kvapkou oleja a pečieme malé lievance z oboch strán do zlatista. Jablkové lievance môžeme servírovať poliate medom alebo posypané škoricovým cukrom. 

Jablkové lievance sú chutné a sýte.
Jablkové lievance sú chutné a sýte.
(Zdroj: Pixabay)

Náš tip: 

Namiesto jabĺk môžete do lievancov pridať hrušky alebo ich nahradiť ďalším ovocím. Celú domácnosť rozvoniate, ak do cesta pridáte perníkové korenie. Ak máte chuť na exotiku, použite namiesto jabĺk ananás v sladkom náleve. Lievance môžete poliať aj karamelom alebo redším karamelovým pudingom.


Zdroj foto: Pixabay

Súvisiace:
recepty

Rady a tipy

Socialne siete