Jablká možno pripraviť na milión spôsobov a nikdy sa neomrzia. Chutné lievance s týmto typickým ovocím môžete vyskúšať hneď alebo si recept odložte na zimu, keď vás chytí veľká chuť na sladké.
Potrebujeme:
1,5 hrnčeka hladkej múky
1 KL kypriaceho prášku
soľ
1 vajce
1 hrnček mlieka
3 PL tekutého medu
1 hrnček strúhaných jabĺk
Postup:
V miske spolu premiešame múku, kypriaci prášok, štipku soli a pridáme vajce. Postupne prilievame mlieko a metličkou vymiešame cesto bez hrudiek a až potom prilejeme zvyšné mlieko. Nakoniec do cesta zapracujeme med a strúhané jablká.
Na panvici rozpustíme trochu masla s kvapkou oleja a pečieme malé lievance z oboch strán do zlatista. Jablkové lievance môžeme servírovať poliate medom alebo posypané škoricovým cukrom.