Nátierky patria ku klasikám slovenskej kuchyne. Sú rýchlou alternatívou k raňajkám, večeriam alebo len tak na desiatu či olovrant, keďže sa dajú pripraviť pestro na milión spôsobov. Využite začiatok jari na vyčarovanie chutných receptov s bohatou zeleninovou oblohou, takáto vitamínová bomba príde určite vhod.
Potrebujeme:
2 ks nátierkového masla
4 vajíčka na tvrdo
100 g šunky
1 jarnú cibuľku
1 PL tatárskej omáčky
Postup:
Vajcia uvaríme na tvrdo. Po vychladnutí ich postrúhame. Na drobno nakrájame aj cibuľku. Všetko zamiešame do nátierkového masla alebo zmäknutého klasického masla. Podľa chuti pridáme tatársku omáčku a dochutíme soľou alebo korením. Podávame s pečivom, chlebom alebo hriankami.
Náš tip:
Príprava nátierky je jednoduchá a rýchla. Ak máme obľúbený nátierkový základ, môžeme do neho pridávať podľa chuti rôzne typy syrov, údeniny, ryby, zeleninu alebo bylinky. Nátierky sú tiež ideálne na to, aby sme využili rôzne zvyšky. Kompaktnejšiu chuť dosiahnete, ak nátierku rozmixujete.
Zdroj foto: Pixabay