Jogurtová panna cotta s mangom

Jogurtová panna cotta s mangom
Jogurtová panna cotta s mangom je veľmi jemný a chutný dezert.
(Zdroj: Pixabay)

V talianskom Piemonte vymysleli jeden z najjemnejších a najchutnejších zákuskov sveta. Dostala meno panna cotta a okrem tradičného spôsobu ju možno pripraviť po každý raz inak. Napríklad s chutným a sviežim mangom.

Potrebujeme:

600 ml smotany na šľahanie

450 ml bieleho jogurtu

Med podľa chuti        

1 limetu

1 veľké mango

2,5 KL želatíny

1 KL vanilkového extraktu

Postup:

Do 3 lyžíc vody pridáme želatínu a necháme napučať. V mise zmiešame jogurt, med, kôru a šťavu z limety, vanilku, mango rozmixované na pyré a 300 ml smotany. V malom hrnci ohrejeme 300 ml smotany a pridáme želatínu. Poriadne rozmiešame, aby sa želatína rozpustila. Vlejeme do misy so zvyškom surovín. Rozmiešame a naplníme do misiek. Necháme dobre vyhladiť a podávame ozdobené mangom.

Náš tip:

Príprava talianskeho dezertu panna cotta je síce jednoduchá, dbajte však na to, aby želatína dobre napučala. Cukor v tejto pochúťke možno nahradiť medom alebo javorovým sirupom a vanilku škoricou. Ak chcete dosiahnuť exotickú chuť, použite kokosovú smotanu.


Zdroj foto: Pixabay

Súvisiace:
recepty

Rady a tipy

Socialne siete