V talianskom Piemonte vymysleli jeden z najjemnejších a najchutnejších zákuskov sveta. Dostala meno panna cotta a okrem tradičného spôsobu ju možno pripraviť po každý raz inak. Napríklad s chutným a sviežim mangom.
Potrebujeme:
600 ml smotany na šľahanie
450 ml bieleho jogurtu
Med podľa chuti
1 limetu
1 veľké mango
2,5 KL želatíny
1 KL vanilkového extraktu
Postup:
Do 3 lyžíc vody pridáme želatínu a necháme napučať. V mise zmiešame jogurt, med, kôru a šťavu z limety, vanilku, mango rozmixované na pyré a 300 ml smotany. V malom hrnci ohrejeme 300 ml smotany a pridáme želatínu. Poriadne rozmiešame, aby sa želatína rozpustila. Vlejeme do misy so zvyškom surovín. Rozmiešame a naplníme do misiek. Necháme dobre vyhladiť a podávame ozdobené mangom.
Náš tip:
Príprava talianskeho dezertu panna cotta je síce jednoduchá, dbajte však na to, aby želatína dobre napučala. Cukor v tejto pochúťke možno nahradiť medom alebo javorovým sirupom a vanilku škoricou. Ak chcete dosiahnuť exotickú chuť, použite kokosovú smotanu.
Zdroj foto: Pixabay