Kapustový šalát na odľahčenie

Kapustový šalát na odľahčenie
Kapustový šalát je rýchly a sýty.
(Zdroj: Pixabay)

Po týždňoch plných obľúbených dobrôt prichádza v januári čas, keď by sme si na taniere mali dať čo najviac vitamínov. Ideálnou zimnou zeleninou je kapusta, ktorú možno pripravovať na tisíc spôsobov. Napríklad ako chutný sýty šalát, ktorý môžete podávať ako hlavný chod alebo prílohu.

Potrebujeme:

700 g bielej kapusty

1 šalátovú uhorku

340 g kukurice v konzerve

300 g šunky

3 jarné cibuľky

160 ml majolenky

grécky jogurt biely

2 PL citrónovej šťavy

soľ

mleté čierne korenie

štipku cukru

Postup:

Kapustu nastrúhame na jemné rezančeky, uhorku na jemné plátky, šunku na rezančeky, cibuľku aj s vňaťou na kolieska. Vložíme do misy a jemne spolu premiešame, prisypeme kukuricu.

Majolenku, jogurt, citrónovú šťavu a štipku cukru dobre vymiešame a podľa chuti pridáme soľ a čerstvo mleté čierne korenie. Zalejeme zeleninu a dobre premiešame. Dáme vychladiť aby sa spojili chute a môžeme podávať.

Náš tip:

Namiesto šunky môžeme ku šalátu podávať grilované kuracie prsia alebo iné mäso, ktoré nám zvýšilo. Najrýchlejšou prílohou k šalátu je hrianka. Ak chcete ľahšiu verziu šalátu, vynechajte majolenku, výbornou náhradou plnou bielkovín je cottage cheese. Šalát chutí najlepšie, ak je dobre odstáty, hoci aj niekoľko dní v chlade.


Zdroj foto: Pixabay

Recepty

Socialne siete