La Gioia oslavuje 15 rokov na scéne: Koncerty na hradoch a zámkoch

La Gioia oslávuje 15 rokov na scéne: Koncerty na hradoch a zámkoch

Trio La Gioia je synonymom spojenia štýlu operného „belcanta“ a populárnej hudby a je stále ojedinelým zjavom v strednej Európe. Originálnym a doteraz nepočutým spôsobom interpretuje skladby svetovej hudobnej scény, dominantne však domáce a české hity. Pri príležitosti 15. výročia na scéne sa predstavia na koncertoch na slovenských hradoch a zámkoch.

Úspešné trio tvoria Peter Ševčík (barytón), Matej Vaník (tenor) a Martin Vetrák (tenor). La Gioia znamená v taliančine radosť a práve o ňu sa prichádzajú speváci podeliť v rámci svojho unikátneho turné po hradoch a zámkoch. V programe pod názvom „15 ROKOV S VAMI“ potešia svojich fanúšikov na koncertoch na slovenských hradoch a zámkoch. Ako hostia sa predstavia speváci Miroslav Dvorský, Sisa Sklovská a Ivana Regešová.

Poprockové trio

Prvopočiatky vzniku La Gioia sa datujú do roku 2006, keď Peter Ševčík objavil na hudobnej scéne skupinu Il Divo. Práve táto formácia podnietila vznik La Gioia. Traja operní speváci a jeden spevák populárnych piesní boli tým, čo ho podnietilo, aby oslovil Petra Ďurovca, ďalšieho operného speváka, a ten zase poznal a oslovil Mateja Vaníka, speváka popových piesní. Petra Ďurovca v roku 2021 nahradil Martin Vetrák, ktorý je pevnou súčasťou aktuálnej zostavy. Speváci – dvaja operní a jeden popový, dvaja barytóni a jeden tenor sa stali pop-operným triom La Gioia. Začali upravovať známe populárne piesne a spievať ich operným štýlom. „Chceli sme operu vyniesť von na ulicu a niečo z ulice priniesť do sveta opery. Keďže sme nechceli byť iba vernou kópiou Il Divo, začali sme prerábať známe slovenské a české populárne piesne, čo sa stretlo s nesmiernym záujmom, a tak sme sa vybrali vlastnou cestou do hudobného priemyslu,“ vysvetlil Peter Ševčík.

Známe melódie

Piesne sú nahraté v talianskom, anglickom, českom a ruskom jazyku. Prepožičali si melódie zo známych a časom overených populárnych piesní a dali im nový, súčasný a hlavne vlastný romantický šat, či už ide o texty piesní alebo o samotné hudobné spracovanie skladieb. Trio má na konte desať albumov a jedno DVD.

La Gioia oslavuje 15 rokov na scéne: Koncerty na hradoch a zámkoch
La Gioia oslavuje 15 rokov na scéne: Koncerty na hradoch a zámkoch

 


Zdroj foto: Archív La Gioia

Súvisiace:
La Gioia

Šoubiznis

Socialne siete