Maďarský prezident Viktor Orbán po streľbe na Roberta Fica: Nepriestrelnú vestu nenosí

Dobré správy z nemocnice: Zdravotný stav premiéra Roberta Fica sa zlepšuje!

Ako v minulých dňoch, tak aj dnes informovala banskobystrická nemocnica F.D.Roosevelta o tom, ako sa vyvíja zdravotný stav predsedu vlády Slovenskej republiky, ktorý sa tam zotavuje po strelných poraneniach.

Premiéra Roberta Fica viacnásobne postrelil 15.mája po výjazdovom rokovaní vlády v Handlovej Juraj Cintula. Páchateľa následne vzal Špecializovaný trestný súd do vyšetrovacej väzby. Predseda vlády bol po päťhodinovej operácii dvoch lekárskych tímov v mimoriadne vážnom stave. Dnes však prišli z nemocnice konečne dobré správy. "Vývoj zdravotného stavu pána premiéra je stabilizovaný s miernym zlepšením. Veríme, že tento vývoj bude pokračovať," informovali lekári, ktorí sa starajú o to, aby sa zdravotný stav Roberta Fica čo najskôr zlepšil. 

Orbán nepriestrelnú vestu nenosí

K streľbe na slovenského premiéra sa vyjadril aj maďarský prezident Viktor Orbán, ktorého útok šokoval. Médiám priznal, že takéto útoky sa v prípade politikov nikdy nedajú vylúčiť, pretože nemožno očakávať, že by sa nestretávali s ľuďmi. Orbán ďalej dodal, že on sám nikdy nepriestrelnú vestu nenosil a nenosí ju ani v súčasnosti.

 


Zdroj foto: anc

Téma dňa

Socialne siete