Maxim bol po páde na lyžiach štyri mesiace v kóme. Jeho mama pre Nedeľník povedala viac o nešťastnom úraze, ktorý zmenil život rodiny.

Maxim bol po páde na lyžiach štyri mesiace v kóme. Jeho mama pre Nedeľník povedala viac o nešťastnom úraze, ktorý zmenil život rodiny.
Maxim a jeho mama Marieta
(Zdroj: amk)

Tragédie dvoch mladých ľudí, Alexandry (25) a Denisa (26), ktorí sa po úraze v zahraničí ocitli v kóme, otriasli každým, kto tieto dva smutné príbehy mladých ľudí sleduje. Nový Čas Nedeľa sa rozprával s Marietou Kováčovou (51), ktorej syn, dnes 23-ročný Maxim, upadol do kómy pred deviatimi rokmi po páde na lyžiach v Taliansku. Prebral sa po štyroch mesiacoch. Po siedmich rokoch rodinu zasiahla ďalšia tragédia – Marietin brat a Maximov strýko po páde z bicykla na dovolenke v zahraničí leží dva roky v kóme. Ako tieto udalosti zmenili život rodiny? Na čo by sme mali myslieť pri cestách do zahraničia?

Príbeh Maxima sa skončil šťastne. Teda, relatívne šťastne, pretože úraz nezostal bez následkov. Aspoň nateraz.

„Bolo to požehnanie, dostali sme z nebies dar, že Maxim sa dostal z kómy,“ konštatuje s vďakou Marieta, ktorá sa viac než o samotné udalosti z roku 2015 chce podeliť o skúsenosti, ktoré počas posledných deviatich rokov starostlivosti o syna nadobudla.

Samotná liečba si vyžiadala mnoho bezsenných nocí, hľadaní tých najlepších možností, ako pomôcť synovi, čítanie odbornej zdravotnej literatúry a nekonečné rozhovory so zdravotníkmi.

A s Bohom. Lebo nádej a viera držali Kováčovcov pri sile zvládať situáciu a, povedzme si, aj pri zdravom rozume. Rodina sa zomkla viac ako predtým – mama, otec Roman, sestra Miška, aj ďalší príbuzní, priatelia a známi sa modlili za Maximove uzdravenie. Neveriaci priatelia pomohli tiež – finančne alebo vľúdnym slovom, inou podporou.

Prečítajte si celý neuveriteľný príbeh rodiny, ktorá musí bojovať nielen s touto tragédiou. Hľadajte Nový Čas Nedeľa na titulke so statočným Maximom a jeho mamou Marietou.  


Zdroj foto: amk

Rozhovory

Socialne siete