Milujete sladkosti? Odborník varuje: Pozor na chémiu a nezdravé tuky

Milujete sladkosti? Odborník varuje: Pozor na chémiu a nezdravé tuky
Odborník odporúča dávať si pozor na sladkosti plné chémie a nezdravých tukov.
(Zdroj: Pixabay)

Moderné sladkosti lákajú farebnými obalmi, no často skrývajú nežiadúce prekvapenia. Sú plné chemických prísad, konzervantov a nezdravých tukov, ktoré môžu negatívne ovplyvniť naše zdravie. Prečo je dôležité čítať zloženie produktov a aké riziká sa spájajú s nadmerným konzumovaním týchto „maškŕt“? Čítajte ďalej a dozviete sa viac o tom, čo sa skrýva za sladkou fasádou moderných pochúťok.

Uznávaný gastroenterológ, autor mnohých odborných publikácií, vysokoškolský pedagóg a bývalý hlavný odborník MZ SR pre gastroenterológiu doc. MUDr. Ladislav Kužela, PhD., MPH., na sociálnej sieti informoval, že je dobré dávať si pozor na to, čo jeme. Ale zvlášť to platí pri sladkostiach. 
 
"Priatelia, v priebehu posledných rokov sa ingrediencie v cukrovinkách drasticky zmenili. Kedysi sa vyrábali z jednoduchých komponentov, teraz sú plné umelých prísad, konzervačných látok a prebytočného cukru, teda látok, ktoré môžu časom doslova až poškodiť naše zdravie, pretože mnohé z týchto chemikálií sú spojené s chronickými stavmi vrátane metabolických porúch a zápalov.
 
Ak chcete znížiť toto riziko, zvážte výmenu moderných cukroviniek za zdravšie alternatívy vyrobené zo skutočných prírodných ingrediencií, ako sú med alebo datle a vyhýbajte sa výrobkom s kukuričným sirupom s vysokým obsahom fruktózy, umelými farbivami a konzervačnými látkami," odporúča odborník.


Zdroj foto: Pixabay

Rady a tipy

Socialne siete