Minister vnútra Šutaj Eštok: Slovensko je zranené, zvýšené bezpečnostné opatrenia po atentáte!

Minister vnútra Šutaj Eštok: Slovensko je zranené, zvýšené bezpečnostné opatrenia po atentáte!
Zvýšené bezpečnostné opatrenia po atentáte: Minister vnútra Šutaj Eštok: Slovensko je zranené!

Polícia musí v prípade vyhrážok konať rázne a prijali sme prísnejšie bezpečnostné opatrenia. Tieto informácie zazneli na dnešnom brífingu ministra vnútra Matúša Šutaja Eštoka a ministra obrany Roberta Kaliňáka.

Po nedávnom atentáte na predsedu vlády Slovenskej republiky Roberta Fica pristúpia kompetentní k prísnejším opatreniam v oblasti miest s vyššou koncentráciou osôb. Monitorujú sa obchodné centrá, objekty osobitnej dôležitosti ako napríklad vládne inštitúcie, bydliská ministrov a poslancov, tiež televízie, denníky a ďalšie médiá. Pod zvýšenou kontrolou sú aj nemocnice. Ministri tiež informovali, že prebieha operatívny výkon internetového priestoru, aby sa monitorovali všetky rizikové osoby, prípadne skupiny a polícia bude rázne konať proti páchateľom vyhrážok smrťou, schvaľovania atentátu a šírenia nenávistnych prejavov na sociálnych sieťach.
 
“Za takéto skutky budú páchatelia niesť zodpovednosť aj v trestnom konaní,“ povedal minister vnútra. “Slovensko je zranené, pretože útok na predsedu vlády SR je v každej normálnej krajine útokom na demokraciu. A v časoch, kedy sa útočí na demokraciu, musia byť ako prvé bezpečnostné zložky, ktoré majú dať jasný signál, že sú pripravené chrániť obyvateľov Slovenskej republiky. Výkon policajtov je navýšený o 30 až 40 percent,“ povedal Matúš Šutaj Eštok.


Zdroj foto: Ministerstvo vnútra

Téma dňa

Socialne siete