Mladá mamička je po pôrode v umelom spánku: Otec bábätka prosí o pomoc

Mladá mamička Viktória je po pôrode v umelom spánku.
(Zdroj: Facebook RP)

Nájdu sa dobrí ľudia? Nešťastný otec novonarodeného Leonardka prosí verejnosť o pomoc. Jeho láska Viktória musela byť po pôrode uvedená do umelého spánku a potrebuje krv.

Nikto, kto to neprežil na vlastnej koži, zrejme nedokáže pochopiť smútok a obavy čerstvého otca Romana. Deň, ktorý mal byť najkrajší v jeho živote - narodenie synčeka, sa zmenil na tragédiu...
 
"Ak by som vás mohol veľmi pekne poprosiť o prezdieľanie žiadosti o pomoc. Moja partnerka, čerstvá mamička nášho chlapčeka Leonardka narodeného 24.9.24, je na ARO v Národnom ústave srdcovocievnych chorôb v Bratislave, v umelom spánku, napojená na umelé srdce a pľúcnej ventilácii," zdôveril sa na sociálnej sieti Roman s tým, že mladá mamička už dostala viac ako 20 jednotiek krvi.
 
"Krvnú skupinu má B+ a pani primárka nás poprosila, o čo najviac darcov krvi a krvných doštičiek, ktorí by na Viktóriu Dobrovodskú, narodenú 28. 12. 1993 darovali krvičku, aj inú krvnú skupinu v ktorejkoľvek transfúznej stanici, minimálne, aby sme vrátili požičané," poprosil Roman všetkých tých, ktorí sú ochotní pomôcť.
 
"Ďakujem Vám veľmi pekne za zdieľanie. Viki má pri sebe plienočku s pachom dieťatka, aby mala motiváciu bojovať za svoj život. Ďakujem z celého srdca. Roman Prechtl, partner, snúbenec a otec nášho Leonardka."
 
Nájde sa dosť ochotných ľudí?
 
Aj Nový Čas Nedeľa sa pripája k tejto výzve o pomoc pre mladú mamičku a spolu s Romanom veríme, že sa nájde dosť dobrých ľudí, ktorí ochotne pomôžu a podelia sa s tým najcennejším čo majú - so svojou krvou...
 
Výzvu prezdieľal na svojej sociálnej sieti aj Martin Šafárik, známy operný spevák, oceňovaný maliar a obľúbený katolícky kňaz. Zhodou okolností leží v rovnakom ústave vedľa Viktórie aj jeho milovaná mama Helenka a tak ho Romanova výzva nenechala chladným. "Kto môžete, darujte," vyzval na sociálnej sieti aj Martin Šafárik.


Zdroj foto: Facebook RP, MS

Slovensko

Socialne siete