Naše najväčšie olympijské tromfy: Vrátia sa z Paríža s medailou?

Eliška Mintálová
(Zdroj: olympic.sk)

Slovensko doteraz na letných olympijských hrách získalo presne 32 medailí a z nich bolo 10 zlatých, 14 strieborných a 8 bronzových. Kto ešte v tomto roku prispeje do našej zbierky najcennejších športových trofejí?

Za najcennejší kov, teda za zlato, vďačíme zatiaľ vodným slalomárom bratom Hoschonerovcom (3x), Michalovi Martikánovi (2x), Elene Kaliskej (2x) a po jednom najcennejšom kove získali chodec Matej Tóth, športová strelkyňa Zuzana Rehák-Štefečeková a vodní slalomári bratranci Škantárovci.

Zo zbierky doterajších medailí je jasné, že najúspešnejším športom je pre Slovákov vodný slalom, v ktorom sme si výborne počínali už od roku 1996, keď pre nás v Atlante získal historicky prvé zlato vtedy len 17-ročný Michal Martikán.

Títo majú šancu

A kto má podľa športových odborníkov najväčšie šance vrátiť sa s najvýznamnejšou športovou trofejou v tomto roku už onedlho z Paríža? „Najväčšie šance prisudzujem už 3-násobnej olympijskej medailistke – strelkyni Zuzke Rehák Štefečekovej. Má skúsenosti a najmä kvalitu na to, aby bola opäť na pódiu, a veľmi jej fandím, aby obhájila olympijský titul z Tokia,“  povedal nám Tomáš Košec, známy športový komentátor zo Slovenskej televízie a rozhlasu.

„V ďalšom ostro sledovanom športe na Slovensku – vodnom slalome – vidím najväčšie medailové želiezko v osobe kajakárky Elišky Mintálovej, ktorá bola minulý rok strieborná na majstrovstvách sveta v Londýne. Na divokej vode máme štyroch zástupcov a pokiaľ si vybojujú miestenku vo finálovej dvanástke, určite nie sú bez šance ani Matej Beňuš či Zuzka Paňková v C1 a Jakub Grigar v K1. No a cenný kov môže určite získať aj zápasník Tajmuraz Salkazanov,“ zhrnul pre Nový Čas Nedeľa športový komentátor Tomáš Košec.


Zdroj foto: olympic.sk

Šport

Socialne siete