Recepty

Nezvyčajné sendviče z ražného chleba

Nezvyčajné sendviče z ražného chleba
Nezvyčajné sendviče z ražného chleba sú skvelou koncoročnou dobrotou na váš slávnostný stôl.
(Zdroj: Pixabay)

Silvester sa bez chutných chlebíčkov jednoducho nezaobíde. Hodia sa však aj ako chutná večera alebo neformálne pohostenie pre návštevy. Ak práve nemáte chuť podávať klasické slovenské chlebíčky, nechajte sa inšpirovať lahodným dánskym smørrebrødom, ktorý môžete ozvláštniť aj cviklovou nátierkou.

Potrebujeme:

ražný chlieb nakrájaný na krajce

varené vajcia

údeného lososa

uhorku

červenú cibuľu

paradajku

makrelu v paradajkovej omáčke

údeniny podľa chutí

parížsky (alebo iný podobný) šalát

200 g cvikly

1 bal. žervé

1 PL olivového oleja

1 PL medu

štipku soli

štipku tymianu

Postup:

Neočistenú cviklu uvaríme vo vode do mäkka, potom olúpeme. Do misky dáme cviklu, žervé alebo iný mäkký syr, olivový olej, med, štipku soli a tymianu. Ponorným mixérom dobre rozmixujeme.


Zdroj foto: Pixabay

Súvisiace:
recepty

Rady a tipy

Socialne siete