Silvester sa bez chutných chlebíčkov jednoducho nezaobíde. Hodia sa však aj ako chutná večera alebo neformálne pohostenie pre návštevy. Ak práve nemáte chuť podávať klasické slovenské chlebíčky, nechajte sa inšpirovať lahodným dánskym smørrebrødom, ktorý môžete ozvláštniť aj cviklovou nátierkou.
Potrebujeme:
ražný chlieb nakrájaný na krajce
varené vajcia
údeného lososa
uhorku
červenú cibuľu
paradajku
makrelu v paradajkovej omáčke
údeniny podľa chutí
parížsky (alebo iný podobný) šalát
200 g cvikly
1 bal. žervé
1 PL olivového oleja
1 PL medu
štipku soli
štipku tymianu
Postup:
Neočistenú cviklu uvaríme vo vode do mäkka, potom olúpeme. Do misky dáme cviklu, žervé alebo iný mäkký syr, olivový olej, med, štipku soli a tymianu. Ponorným mixérom dobre rozmixujeme.
Zdroj foto: Pixabay