Nové správy o zdravotnom stave premiéra Roberta Fica!

Nové správy o zdravotnom stave premiéra Roberta Fica!
Nové správy o zdravotnom stave premiéra Roberta Fica!

Premiér Robert Fico, ktorý bol 15. mája postrelený, naďalej zostáva na jednotke intenzívnej starostlivosti v banskobystrickej nemocnici. Dnes absolvoval chirurgický zákrok a je pri vedomí.

Šéfka nemocnice dnes informovala, že premiérovi museli odstrániť nekrotické tkanivo, ktoré zostalo po strelnej rane. "Pacient je toho času pri vedomí, je stabilizovaný, ale je naďalej umiestnený na ARO. Jeho stav je naozaj vážny," povedala. K chirurgickému zákroku konzílium pristúpilo po kontrolnom CT vyšetrení. Úrad vlády Slovenskej republiky o zdravotnom stave predsedu vlády informoval tlačovú agentúru TASR s tým, že (ÚV) SR s tým, že ďalšie informácie o jeho stave sa verejnosť dozvie, keď to situácia umožní. Úrad vlády opätovne požiadal médiá, verejnosť, ale aj politikov, aby si v súvislosti s touto témou dôkladne overovali fakty, pretože zavádzajúce či klamlivé stanoviská nepomáhajú k upokojeniu situácie a zbytočne prispievajú k napätiu a rozdeľovaniu spoločnosti. Úrad vlády rovnako požiadal médiá, aby obmedzili diskusie na stránkach a sociálnych sieťach s obsahom, ktorý sa týka atentátu na predsedu vlády.

Čo sa stalo v Handlovej

Pripomeňme, že vláda mala v stredu, 15. mája, výjazdové rokovanie v Handlovej. Po odchode z kultúrneho domu, popoludní okolo pätnástej hodiny, sa premiér spontánne rozhodol ísť medzi občanov, podať im ruku a prehodiť s nimi zopár slov, tak ako to má už dlhé roky vo zvyku. V jednom okamihu naňho zakričal Juraj C., ktorý sa nachádzal v dave a požiadal politika, aby pristúpil bližšie. Keď mu ten chcel podať ruku, strelec naňho zo vzdialenosti približne jedného metra vypálil päť rán, z ktorých jedna mala Ficovi škrabnúť predlaktie, jedna palec na nohe a dve guľky skončili v bruchu. Po tom, čo premiér padol na zem, ochranka spacifikovala útočníka a postarala sa o bezpečnosť ostatných členov vlády.

Čo sa dialo v nemocnici

Po tom, ako premiéra letecky transportovali do Banskej Bystrice, keďže na prevoz do hlavného mesta nebol čas, sa začal boj o jeho život. Strelné poranenie z takej blízkosti totiž môže spôsobiť komplikácie vedúce až k smrti. Prvé konkrétnejšie informácie o premiérovom zdravotnom stave sa objavili na jeho facebookovej stránke krátko po streľbe. „Na Roberta Fica bol dnes spáchaný atentát. Bol viacnásobne postrelený a aktuálne sa nachádza v život ohrozujúcom stave... Najbližšie hodiny rozhodnú.“ Túto informáciu potvrdil aj Úrad vlády.


Zdroj foto: ancn

Téma dňa

Socialne siete