Video

Nové správy z nemocnice: Pustia už lekári premiéra Fica domov?

Nové správy z nemocnice! Čo sa deje s premiérom Ficom?

Zdravotný stav premiéra Roberta Fica je stabilizovaný a vyvíja sa podľa predpokladov jeho lekárskeho tímu, informovala riaditeľka Rooseveltovej nemocnice v Banskej Bystrici Miriam Lapuníková.

Predseda vlády Robert Fico je po streľbe 15. mája naďalej hospitalizovaný vo Fakultnej nemocnici s poliklinikou F. D. Roosevelta v Banskej Bystrici. "Veríme, že jeho zdravotný stav bude naďalej napredovať tak dobre ako doposiaľ, bude sa zlepšovať a proces rehabilitácie bude prebiehať veľmi dobre," povedala Lapuníková s tým, že lekárske konzílium rozhodne, kedy opustí nemocnicu, ale ak k tomu dôjde, pôjde už rovno do domácej ošetrovateľskej starostlivosti. Je to údajne aj jeho prianie. Páchateľa Juraja Cintulu vzal Špecializovaný trestný súd do vyšetrovacej väzby, odkiaľ ho - ako informovala televízia Markíza, previezli do väzenskej nemocnice v Trenčíne. Podľa informácií televízie by mal byť na psychiatrickom oddelení.

Po nedávnom atentáte na Roberta Fica, ktorý bol po päťhodinovej operácii dvoch lekárskych tímov v mimoriadne vážnom stave, pristúpili kompetentní k prísnejším opatreniam v oblasti miest s vyššou koncentráciou osôb. Monitorujú sa obchodné centrá, objekty osobitnej dôležitosti ako napríklad vládne inštitúcie, bydliská ministrov a poslancov, tiež televízie, denníky a ďalšie médiá. Pod zvýšenou kontrolou sú aj nemocnice. Ministri tiež informovali, že prebieha operatívny výkon internetového priestoru, aby sa monitorovali všetky rizikové osoby, prípadne skupiny a polícia bude rázne konať proti páchateľom vyhrážok smrťou, schvaľovania atentátu a šírenia nenávistnych prejavov na sociálnych sieťach.

 


Zdroj foto: anc

Téma dňa

Socialne siete