Obľúbený vyprážaný karfiol

Obľúbený vyprážaný karfiol

Vyprážaný karfiol patrí medzi tradičné slovenské jedlá minulého storočia, ktoré milujú všetci skôr narodení. Možno si ho pripraviť počas celého roka, najlepšie však chutí počas leta. Jeho diétnejšia verzia sa podáva s mladými zemiačikmi, rovnako dobre však bude chutiť aj s hranolčekmi a poriadnou porciou tatárskej omáčky.

Potrebujeme:

1 stredne veľký karfiol

100 g hladkej múky

2 vajcia

200 g strúhanky

1 ČL soli

200 ml s oleja

Postup:

Karfiol očistíme a rozdelíme na menšie ružičky. Dáme variť do osolenej vriacej vody asi na 8 minút a potom scedíme vodu a necháme odkvapkať a vychladnúť. Každú jednu ružičku obalíme v múke.

Vajíčka rozšľaháme a pridáme soľ. Obalíme pomúčený karfiol. A nakoniec obalíme karfiol v strúhanke. Na panvičku dáme rozohriať olej a karfiol osmažíme z každej strany 2 – 3 minúty.

Vyprážaný karfiol podávame s varenými zemiakmi a tatárskou omáčkou alebo s uhorkovým šalátom.

Náš tip:

Vyprážaný karfiol je jednoduchým letným obedom. Jeho výhodu je, že ho možno jesť aj za studena, čo je vhodné v horúcich dňoch. Dokonca si ho možno zobrať aj na cesty ako pochúťku. Ak máte radi výraznejšiu chuť, pridajte do rozšľahaného vajíčka aj 1 strúčik cesnaku. Pre menej kalorickú verziu karfiol namiesto vyprážania zapečte alebo použite teplovzdušnú fritézu.

Obľúbený vyprážaný karfiol
Obľúbený vyprážaný karfiol


Zdroj foto: Pixabay

Súvisiace:
karfiol recepty

Rady a tipy

Socialne siete