Obrátený cheesecake v pohároch

Obrátený cheesecake v pohároch
Cheesecake nemusíte pripravovať len na plechu, veľmi dobre vám poslúži aj pohár.
(Zdroj: Pixabay)

Jednoduchá pochúťka v podobe slávneho cheesecaku sa dokonalo hodí nielen na nedeľné posedenie ku kávičke. Jeho príprava nezaberie veľa času, napriek tomu bude vyzerať mimoriadne efektne, ak ho naservírujete v sklenených pohároch. Nechajte sa inšpirovať letným ovocím a pripravte cheesecake podľa vlastnej chute.

Potrebujeme:

100 g maslových sušienok

50 g masla

200 g malín

50 ml vody

2 PL práškového cukru

1 PL (Gustin)  kukuričného škrobu

300 g krémového syra

100 g   kyslej smotany

4 PL práškového cukru

Postup:

Rozdrvené maslové sušienky zmiešame s roztopeným maslom. Krémový syr vymiešame s kyslou smotanou a práškovým cukrom. Maliny dáme do hrnca, pridáme trochu vody a práškový cukor. Chvíľu varíme na miernom ohni, potom pridáme škrob zmiešaný s vodou a miešame, kým zmes zhustne. Do pohárov postupne vrstvíme malinovú zmes, krém a sušienkovú masu. Ozdobíme podľa chuti.

Náš tip:

Chutný cheesecake môžeme pripraviť aj do uzatvárateľných nádobiek, ktoré možno zobrať so sebou napríklad ako pochúťku na výlet či do práce. Malá porcia vám pomôže udržať prehľad o skonzumovanom množstve neodolateľnej maškrty. Namiesto krému môžete použiť svoj obľúbený mliečny výrobok, napríklad hustý grécky jogurt s medom a orieškami.

 


Zdroj foto: Pixabay

Rady a tipy

Socialne siete