Originálny mexický recept na ohnivú omáčku habanero

Pálivá omáčka habanero je populárna na celom svete.
(Zdroj: Pixabay)

Už ste vyskúšali ohnivú omáčku habanero? A viete, že jej využitie nie je len v marinádach, ale napríklad aj v koktejloch? A jej príprava je celkom jednoduchá!

Ingrediencie:

5 strúčikov cesnaku, 1/2 pohára hrubo nasekanej mrkvy, 1/2 pohára hrubo nasekanej bielej cibule, 12 stredne veľkých odstopkovaných čili Habanero Orange, 1 pohár jablkového ovocného octu, 2 čajové lyžičky soli, 1/4 čajovej lyžičky cukru

Postup:

Opražíme cesnak, až kým nie je mäkký, a následne ho necháme vychladnúť. V malom hrnci zmiešame mrkvu, cibuľu a habanero s jablkovým octom a pohárom vody. Zmes dáme variť na strednom až slabom ohni, kým nie je mrkva mäkká. Potom obsah hrnca nalejeme do nádoby na mixovanie, pridáme opražený cesnak, soľ a cukor. Takáto zmes sa mixuje, až kým nie je úplne hladká. Na dochutenie môžeme pridať soľ a omáčku nalejeme do zaváraninových pohárov. Ak ju plánujeme čoskoro konzumovať, nemusí sa ani sterilizovať a stačí ju dať do chladničky.

Tip: Ak je omáčka príliš hustá, je potrebné pridať ešte trochu vody a opäť rozmixovať.

Čili papričky majú množstvo rôznych odrôd.
Čili papričky majú množstvo rôznych odrôd.
(Zdroj: Pixabay)


Zdroj foto: Pixabay

Súvisiace:
recepty

Rady a tipy

Socialne siete