Ovocná torta s mascarpone

Ovocná torta s mascarpone

Ovocné torty sú vynikajúcim spôsobom, ako si dokonale pochutnať a zároveň konzumovať čerstvé ovocie. S dobrým receptom vyčaríte úžasnú tortu vždy inak a ulahodíte všetkým maškrtným jazýčkom v domácnosti. Hodí sa nielen k nedeľnej kávičke, ale aj na príjemnú oslavu s rodinou a priateľmi.

Potrebujeme:

5 vajec

štipku soli

200 g práškového cukru

50 ml oleja

50 ml teplého mlieka

100 g   polohrubej múky

100 g   hladkej múky

1,5 ČL sódy bikarbóny

3 PL lekváru

okrúhle piškóty podľa potreby          

2 bal. jahodového pudingu v prášku

500 ml jahodového džúsu

200 ml smotany na šľahanie

125 g mascarpone

1 bal. smetafixu

4 – 5 PL salka

čerstvé ovocie

Ovocná torta s mascarpone
Ovocná torta s mascarpone

Postup:

Bielky so soľou vyšľaháme do peny a postupne pridávame cukor. Keď sneh stuhne, pridáme postupne žĺtka. Pomaly vlievame olej a mlieko. Múku preosejeme a pridáme sódu. Veľmi pomaly vmiešame do vaječného základu. Vlejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy a pečieme v predhriatej rúre 45 minút na 180 °C. Upečený korpus necháme vychladnúť vo forme, potom vyberieme a rozrežeme. Spodok potrieme lekvárom a naň položíme piškóty.

V jahodovom džúse rozmiešame puding a uvaríme z neho husté želé. Za horúca polejeme piškóty a necháme vychladnúť. Po vychladnutí priklopíme druhou časťou korpusu, zľahka pritlačíme a odložíme do chladu. Smotanu vymiešame so stužovačom a pridáme mascarpone, salko a vyšľaháme do tuha. Tortu potrieme krémom, necháme stuhnúť a ozdobíme ovocím.

Náš tip:

Ovocný džús môžete nahradiť osladenou vodou alebo použite vlastnú domácu šťavu. Krém na tortu môžete zafarbiť napríklad aj šťavou z bobuľového ovocia. Torta bude vynikajúca aj v zime, keď namiesto ovocia zo záhrady môžete skúsiť tropické ovocie alebo využite ovocie, ktoré ste zamrazili v lete.

Ovocná torta s mascarpone
Ovocná torta s mascarpone


Zdroj foto: pixabay

Rady a tipy

Socialne siete