Palacinky so špenátovou plnkou

Palacinky so špenátovou plnkou a lososom
(Zdroj: Pixabay)

Jedným z najobľúbenejších slovenských jedál sú rozhodne palacinky. Existuje tisíc spôsobov, ako ich pripraviť. Menej často sa však na našich tanieroch objavujú palacinky na slano. Ide pritom o veľmi jednoduchý recept, ktorý vám zachutí teplý i studený.

Potrebujeme:

2 vajcia

300 ml mlieka

150 g hladkej múky

150 g špenátu

1 ks cibule

2 strúčiky cesnaku

podľa chuti

soľ, mleté čierne korenie

olej

Postup:

Zmiešame mlieko, vajcia a múku so štipkou soli. Z cesta upečieme palacinky. Na oleji v panvici opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak. Pridáme špenát, dochutíme ho soľou, korením a podlejeme troškou mlieka. Zmes na miernom ohni dusíme domäkka. Potom ju zahustíme hladkou múkou a pár minút povaríme. Hotové palacinky podávame so špenátovou plnkou.

Náš tip:

Na drobno nasekaný špenát možno pridať aj priamo do palacinkového cesta. Špenátovú plnku môžete obohatiť krémovým syrom, cottage syrom, tvarohom alebo strúhaným syrom. Ak do cesta pridáte sneh z dvoch bielkov, môžete namiesto palaciniek robiť malé špenátové lievance, ktoré môžu byť prílohou k mäsu.

Palacinky môžete pripraviť aj v slanej variante.
Palacinky môžete pripraviť aj v slanej variante.
(Zdroj: Pixabay)


Zdroj foto: Pixabay

Súvisiace:
recepty palacinky

Rady a tipy

Socialne siete