Filmový tip

Pozvánka do kina: Nikdy sa nepúšťaj!

V hlavnej úlohe hororu Nikdy sa nepúšťaj! sa predstaví Halle Berry.
(Zdroj: Continental film)

Matku a jej dvoch synov dlhé roky terorizuje diabolské zlo. Keď však jeden z chlapcov začne pochybovať o existencii zla, posvätné puto rodiny sa pretrhne, čo vedie k nebezpečnému boju o prežitie.

Získala cenu Emmy a Zlatý glóbus za film Introducing Dorothy Dandridge a v roku 2001 aj Oscara za najlepší ženský herecký výkon v Plese príšer. O štyri roky neskôr však pribudla aj Zlatá malina za najhorší herecký výkon vo filme Catwoman. Ku cti jej slúži, že aj túto cenu si prišla prebrať osobne. Asi už tušíte, že reč je o herečke Halle Berry, ktorá začínala na súťažiach krásy, dnes ale patrí medzi najžiarivejšie hollywoodske hviezdy. 

V slovenských kinách ju môžete aktuálne vidieť v horore s názvom Nikdy sa nepúšťaj!, kde ako matka dvoch synov - June, bojuje o prežitie rodiny ukrytej hlboko v lesoch a uteká pred nebezpečenstvom, ktoré číha v postapokalyptickom svete všade naokolo. Ak ich hlad donúti opustiť bezpečné útočisko, je to vždy pre všetkých veľké riziko a preto musia dôsledne dodržiavať pravidlá. Čo sa však stane, keď jeden z jej synov začne o hrozbe pochybovať a urobí rozhodnutie, aké June nečakala?

Čo nás oslovilo?

Ak máte radi horory, určite vás poteší, že tento režíroval Alexandre Aja, ktorého už poznáte z filmov Hory majú oči alebo Korisť. A aj keď sa vo svojich minulých dielach Alexandre nevyhýbal krvavým "jatkám", tento film je iný. Tvorcovia stavili na psychologickú kartu, čo je za nás hodnotené veľkým plusom.

Nečakajte teda žiadne prvoplánové "ľakačky." Budete zrejme podobne ako my, prekvapení tým, že sa tu okrem iného otvorila aj téma psychických chorôb či prehnanej rodičovskej ochrany. Za nás je veľkým pozitívom aj skvelý soudntrack, ktorý vkusne ladil s atmosférou filmu.  

Napätie do poslednej chvíle

A ako to už v dobrom horore a thrilleri má byť - do konca filmu sme boli v napätí a netušili sme, či zlo, ktoré číha na June a jej synov, je naozaj skutočné. Je tu však aj niečo, čo by sme zrejme tvorcom vytkli. O skutočnom príbehu rodiny a témach, ktoré film otvoril, sme sa dozvedeli len veľmi málo. Cítime, že sa tu necháva priestor na prequel a sequel - ale zvedavosť nepustí. Chceli sme vedieť, ako sa veci majú. V každom prípade pozitív bolo oveľa viac a aj recenzie kritiky a divákov sú pochvalné. 

Ak je teda horor a thriller váš obľúbený žáner, tak Continental film si pre vás pripravil zaujímavý tip na sychravé jesenné večery, kedy si ešte viac užijete ponurú atmosféru tohto filmu - Nikdy sa nepúšťaj!

 


Zdroj foto: Continental film

Súvisiace:
Nikdy sa nepúšťaj!

Rady a tipy

Socialne siete