Recepty

Pravá horúca čokoláda

Pravá horúca čokoláda nesmie chýbať na vianočnom stole.
(Zdroj: Pixabay)

V dávnych dobách bola horúca čokoláda považovaná za vynikajúce afrodiziakum. Dnes tento nápoj oceňujeme pre jej schopnosť navodiť príjemnú atmosféru a uvoľnenie. Lekári ju dokonca odporúčajú ako výživnú a liečivú pochúťku. Už nehľadajte výhovorky a strávte príjemné chvíle nad horúcou šálkou legendárnej dobroty.

Potrebujeme: 

200 ml smotany na šľahanie 

300 ml mlieka 

100 g horkej čokolády 

2 bal. vanilkového cukru 

kakao 

pomarančovú kôru 

šľahačku na zdobenie 

čokoládové hoblinky 

Postup: 

Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli a pridáme polievkovú lyžicu smotany a mlieka. Poriadne rozmiešame a vypneme oheň. V druhej nádobe zohrejeme zvyšné mlieko a smotanu zmiešané s vanilkovým cukrom a kakaom. Dobre rozmiešame, aby nevznikli hrudky. V prípade potreby dochutíme práškovým cukrom. Následne pridáme rozpustenú čokoládu a dochutíme pomarančovou kôrou a necháme zovrieť. Nápoj ozdobíme čokoládovými hoblinkami alebo šľahačkou.  

Náš tip: 

Milovníci čokolády môžu vyskúšať trik majstrov cukrárov, ktorí k nej pridávajú štipku soli a lyžičku instantnej kávy na zvýraznenie chuti. Pre krémovejšiu čokoládu je vždy potrebné do mlieka zamiešať aj smotanu. Skutočne lahodný nápoj získame len ak použijeme kvalitnú čokoládu alebo kakaový prášok.  

Okrem čaju môžete návštevu ponúknuť aj horúcou čokoládou.
Okrem čaju môžete návštevu ponúknuť aj horúcou čokoládou.
(Zdroj: Pixabay)



Zdroj foto: Pixabay

Súvisiace:
recepty

Rady a tipy

Socialne siete