TIPOS ŠPORTOVEC MESIACA - SEPTEMBER

Septembrový titul patrí cyklistke Vike Chladoňovej: Toto je náš Sagan v sukni!

Cyklistku Viktóriu mnohí volajú Sagan v sukni.
(Zdroj: SZC – Slovenský zväz cyklistiky)

Tradičná športová anketa dopriala titul v mesiaci september vychádzajúcej cyklistickej hviezde z Trenčína Viktórii Chladoňovej (17). Jej medailový úspech na nedávnych majstrovstvách sveta v cestnej cyklistike mal svetový ohlas. Zdá sa teda, že nám medzi ženami vyrastá športovkyňa, ktorá môže priniesť slovenským fanúšikom ešte veľa radosti.

Koniec juniorskej kategórie si Chladoňová ani nemohla lepšie naplánovať, na svetovom šampionáte v Zürichu totiž zakončila senzačnú sezónu. Postupne získala v časovke striebro, v pretekoch s hromadným štartom skončila bronzová.

Dodávame, že v roku 2024 získala na vrcholných podujatiach päť medailí v štyroch rôznych disciplínach. „Celé si to užívam, je to krásna rozprávka, no musím stále na sebe pracovať, aby som v budúcnosti bola ešte lepšia. Rada by som sa poďakovala všetkým za hlasy v tejto ankete, víťazstvo si nesmierne vážim,“ dodala po zisku septembrového titulu v tejto prestížnej ankete.

V tesnom závese ďalší cyklista

Výborné výsledky slovenskej cestnej cyklistky, ktorá vyhrala s jasným náskokom v ankete za mesiac september, teda neunikli pozornosti odbornej poroty. Ale aj boj o druhú priečku bol tesný. Napokon si ju rozdelili parastrelkyňa Veronika Vadovičová a cyklista Martin Svrček. Tenistka Rebecca Šramková prežíva najvydarenejšie obdobie v kariére, čo ju vynieslo na štvrté miesto.

A kto sa stane víťazom tejto prestížnej ankety za mesiac október? Dozvieme sa už 1. novembra 2024. Všetkým slovenským športovcom držíme palce, aby fanúšikom priniesli minimálne toľko radosti ako za september!

CELKOVÉ PORADIE MESIACA SEPTEMBER 2024

1. Viktória Chladoňová

2. – 3. Veronika Vadovičová a Martin Svrček (zhodne o 18 hlasov menej ako Chladoňová)

4. Rebecca Šramková (o 3 hlasy menej ako Vadovičová a Svrček)

5. Michal Martikán (o 5 hlasov menej ako Šramková)

6. Matej Beňuš (o 2 hlasy menej ako Martikán)

7. – 12. Adam Hagara, Alexander Vaško, hokejisti Slovenska, inline hokejisti Slovenska (juniori), Martina Buršíková a Lukáš Václavík (zhodne o 2 hlasy menej ako Beňuš)

Septembrový titul Tipos športovec mesiaca získala slovenská cyklistická nádej Vika Chladoňová.
Septembrový titul Tipos športovec mesiaca získala slovenská cyklistická nádej Vika Chladoňová.
(Zdroj: SZC – Slovenský zväz cyklistiky)

 


Zdroj foto: SZC – Slovenský zväz cyklistiky

Šport

Socialne siete