Recepty

Skvelé škoricové slimáky

Škoricové slimáky prevoňajú celú kuchyňu.
(Zdroj: Pixabay)

Rozvoňajte v tieto dni svoju kuchyňu lahodnou škoricou. Perfektným kysnutým slimákom neodolá skutočne nikto. A ak si k nim pripravíte chutný čaj alebo šálku silnej kávy, bude vaša adventná pohoda zaručená.

Potrebujeme:

500 g hladkej múky

250 ml mlieka

100 ml oleja

2 PL a 1 ČL kryštálového cukru

1 ČL soli

1 bal. vanilkového cukru       

20 g droždia

70 g masla

Kryštálový cukor

Mletú škoricu

1 vajce

Postup:

Z teplého mlieka, lyžičky kryštálového cukru a droždia spravíme kvások. Do preosiatej múky pridáme dve polievkové lyžice cukru, olej, soľ a vanilkový cukor. Zmiešame s kváskom a vypracujeme nelepivé cesto, ktoré necháme kysnúť 45 minút.

Následne rozvaľkáme, potrieme rozpusteným maslom, posypeme škoricou a kryštálovým cukrom. Cesto zrolujeme do rolády. Krájame 1,5 cm hrubé kúsky, ktoré uložíme na papierom vystlaný plech. Necháme ešte 20 minút podkysnúť. Rúru predhrejeme na 200 stupňov. Slimáky potrieme rozšľahaným vajíčkom, pečieme 20 minút.

Náš tip:

Škoricové slimáky alebo osie hniezda môžete pripravovať aj so škoricovým cukrom. Pre lepší výsledok vždy použite čerstvo otvorenú škoricu. Vyskúšať však môžete aj perníkové korenie alebo kakao. Recept môžete obmieňať a hotové slimáky poliať napríklad polevou.

Skvelé škoricové slimáky si môžete pripraviť aj vďaka poleve, ktorou recept
Skvelé škoricové slimáky si môžete pripraviť aj vďaka poleve, ktorou recept "vyšperkujete."
(Zdroj: Pixabay)


Zdroj foto: Pixabay

Súvisiace:
recepty

Rady a tipy

Socialne siete