Slovensko smúti za slávnym rómskym spevákom: Zomrel Ľubo Virág (†68)

Slovensko smúti za slávnym rómskym spevákom: Zomrel Ľubo Virág (†68)
Ľubo Virág (†68) na fotografii s manželkou
(Zdroj: ancn)

Do hudobného neba odišiel vo veku 68 rokov ďalší veľký hlas – spevák Ľubo Virág. Populárny bol nielen doma, ale veľké koncerty odohral aj v zahraničí.

V novembri v roku 1969 zavŕšil Ľubo osemnástku a jemu a jeho láske Darinke sa prihodila zaujímavá vec. Rodičia mladých nachytali v chúlostivej situácii. Otec hneď zavelil – Ľubo, pekne sa oženíš!

V máji 1970 sa teda dvojica vzala a vydržala spolu až do večera 10. 10. 2024, kedy sa Ľubo, žiaľ, pobral na druhý svet. Roky po boku svojej manželky považoval vždy za úžasné. Museli sa vyrovnať aj so smrťou syna, ktorý zahynul pri autonehode a ostala im tehotná nevesta. Napokon sa s ňou oženil druhý Ľubov syn.

Bojovník

Ľubo Virág dlhé roky statočne bojoval s onkologickým ochorením a trápili ho metastázy. V poslednom čase bol viackrát hospitalizovaný. Správu o jeho odchode oznámil na sociálnej sieti Ernest Šarközi, ktorého dcéra Vanessa je priateľkou vnuka Ľuba Virága.

Odkaz od Vanessy

"Vždy bol jedným z mojich najobľúbenejších spevákov, bol mojou prvou láskou, keď som mala 3 roky a samozrejme bol skvelým dedom môjho Davidka... Ľubo bol skvelý človek a muzikant srdcom i dušou, akých na svete rozhodne nie je veľa. Ďakujem, že som ho mohla poznať. Odpočívajte v pokoji a ďakujeme za všetky krásne skladby, ktoré ste tu po sebe nechali," napísala Vanessa na sociálnej sieti. 


Zdroj foto: ancn

Šoubiznis

Socialne siete