Slovenský olympijský dom v Paríži má veľký úspech: Chutia našim hosťom halušky?

Slovenský olympijský dom v Paríži má veľký úspech.
(Zdroj: olympic.sk)

Do Slovenského olympijského domu Maison Slovaque v Paríži prišlo zatiaľ 13-tisíc návštevníkov. Dozvedeli sme sa, že sa im páči atmosféra, ktorá tam vládne, oceňujú tiež zábavné aktivity, ktoré sme pre nich pripravili a, pozor – chutí im aj naše jedlo!

Slovenský olympijský dom je miestom osláv úspechov, ale slúži aj na oddych našich reprezentantov s fanúšikmi. Tými najvzácnejšími návštevníkmi sú tak práve oni. Dom im poskytuje zázemie a je miestom, kde sa s nimi môžu stretnúť ich fanúšikovia.

„Máme to tu veľmi dobre zorganizované. Chutí mi jedlo, ktoré tu varia a podávajú,“ pochvaľovala si naša atlétka Gabriela Gajanová. S medailou na krku sem zavítal aj bronzový kanoista Matej Beňuš, ktorého publikum ocenilo srdečným potleskom.

Svoje autogramy na pamätnej tabuli zanechali aj medailisti z predošlých hier plavkyňa Martina Moravcová a chodec Matej Tóth. Okrem športovcov si však Slovenský olympijský dom a bryndzové halušky nenechalo ujsť ani monacké knieža Albert II., ktoré hostil slovenský prezident Peter Pellegrini.

Vzácni hostia

Okrem olympionikov a ich sprievodu Slovenský olympijský dom – Maison Slovaque – často navštevujú naši krajania, Slováci žijúci vo Francúzsku, ale aj tí, ktorí pricestovali do Paríža na olympijské hry. Máme tiež veľa návštevníkov z Českej republiky a Francúzska, no Slovensko chcú prostredníctvom expozície spoznať tiež ľudia z Mexika, Brazílie, Venezuely, Indie či Mongolska. Projekt Maison Slovaque podporili aj partneri Urpiner, Tauris, Ryba Košice, Tatratea, Marsen, Rona, Harmony, Nad-ress, Corner a Zväz vinohradníkov a vinárov Slovenska.

Slovenský olympijský dom navštívil aj monacký panovník, knieža Albert II.
Slovenský olympijský dom navštívil aj monacký panovník, knieža Albert II.
(Zdroj: olympic.sk)

Čo dobré varia

Najviac ľudí prichádza do nášho národného domu večer, pozvánkou je pre nich hudba slovenského dídžeja, ktorá sa šíri parkom La Vilette. Návštevníci u nás najviac oceňujú výbornú atmosféru, páčia sa im folklórne vystúpenia aj rytmický čardáš. Radi si tiež vyskúšajú zábavné atrakcie a pochvaľujú si výborné jedlo.

A čo sa teda v Slovenskom olympijskom dome servíruje? Trojchodové menu, v rámci ktorého aktuálne ponúkajú pohánkový šalát, paštétu z diviaka, hovädzie líčka, filet zo zubáča, ale aj naše národné jedlá – zemiakovo-bryndzové pirohy či bryndzové halušky. Sladkou bodkou sú potom pirôžky s lekvárom a makom alebo štrúdľa s vanilkovým krémom. No povedzte, komu by nechutilo?

Hosťom Slovenského olympijského domu chutili halušky.
Hosťom Slovenského olympijského domu chutili halušky.
(Zdroj: ancn)


Zdroj foto: olympic.sk

Šport

Socialne siete