SOŠV predstavil oficiálnu kolekciu oblečenia pre olympiádu v Paríži: Francúzsky šarm a slovenský folklór

SOŠV predstavil oficiálnu kolekciu oblečenia pre olympiádu v Paríži: Francúzsky šarm a slovenský folklór

Slovenský olympijský a športový výbor v spolupráci so 4F predstavil oficiálnu kolekciu oblečenia pre Hry XXXIII. olympiády v Paríži 2024. Kolekcia, ktorú vytvorila spoločnosť 4F, prepája motív slovenskej ľudovej tvorby s prvkami francúzskej elegancie.

Slovenský olympijský a športový výbor si kolekciou pripomína zároveň 100 rokov výnimočnosti od Paríža 1924 do Paríža 2024. Pri tejto príležitosti vzniklo aj unikátne oblečenie výpravy z roku 1924, keď sa prví slovenskí športovci predstavili pod československou vlajkou. Ušité bolo v spolupráci so Slovenským národným divadlom na mieru vodného slalomára Jakuba Grigara.  

Kolekciu oblečenia pre slovenských športovcov, ktorí budú hrdo reprezentovať naše farby v Paríži, dizajnovala a vyrobila spoločnosť 4F, generálny partner Slovenského olympijského a športového výboru. Odevy vyrobili z najmodernejších ultraľahkých materiálov najvyššej kvality.  

Čatajský vzor 

Na viacerých kúskoch výrazne vyniká čatajský vzor – ornament zo slovenskej ľudovej tvorby. Tvorcovia ladili celú kolekciu tak, aby niesla prvky francúzskej elegancie, no zároveň zvýrazňovala slovenské národné farby. 

„V našej spolupráci so 4F je prioritou, aby sa v oblečení cítili dobre a pohodlne predovšetkým športovci. Funkčnosť a dizajn boli preto veľmi dôležité. Oblečenie odkazuje na ikonický parížsky šarm i slovenskú národnú identitu. Sme presvedčení, že osloví aj mladú generáciu. Dôležitý pri tvorbe oblečenia bol aj hlas našich športovcov. Do Paríža pôjdu ako jeden tím a budú hrdo reprezentovať naše farby i naše srdcia,“ povedal Anton Siekel, prezident Slovenského olympijského a športového výboru.

 


Zdroj foto: olympic.sk

Súvisiace:
Paríž 2024 olympiáda

Šport

Socialne siete