Mrazivé zimné počasie si žiada chutné pokrmy, čo nielen zasýtia, ale aj zahrejú. Takou je i hustá zeleninová polievka, ktorá poteší aj všetkých milovníkov dobrej klobásky. Po náročnom dni či pri rekonvalescencii dodá potrebnú silu každému, kto ju ochutná.
Potrebujeme:
2 klobásy
1 červenú cibuľu
1 kúsok stonkového zeleru
2 mrkvy
hrsť zelených strúčikov
1 konzervu krájaných, lúpaných paradajok
1 l mäsového vývaru
1 – 2 čili papričky
2 strúčiky cesnaku
rascu
soľ, mleté čierne korenie
petržlenovú alebo koriandrovú vňať
Postup:
V hrnci opražíme na kolieska pokrájanú klobásu a dáme ju bokom. Krátko opražíme pokrájanú cibuľu, mrkvu, rascu a jeden strúčik cesnaku. Nakoniec pridáme nasekaný stonkový zeler, zalejeme vývarom. Keď je mrkva takmer mäkká, vrátime do hrnca klobásu, pridáme paradajky, prelisovaný cesnak, nasekanú čili papričku, dochutíme soľou a korením. Polievku prevaríme. Po odstavení pridáme nasekanú vňať.
Náš tip:
Zeleninové polievky sú vďačným pokrmom, možno ich totiž rôzne kombinovať. Doplňte ju svojou obľúbenou zeleninou a klobásu nahraďte pokojne párkami alebo mäsovými knedličkami. Výborne bude chutiť aj s cestovinami alebo troškou ryže.
Zdroj foto: Pixabay