Recepty

Sýta zeleninová polievka s klobáskou

Sýta zeleninová polievka s klobáskou
Sýta zeleninová polievka s klobáskou v zime zasýti, aj zahreje.
(Zdroj: Pixabay)

Mrazivé zimné počasie si žiada chutné pokrmy, čo nielen zasýtia, ale aj zahrejú. Takou je i hustá zeleninová polievka, ktorá poteší aj všetkých milovníkov dobrej klobásky. Po náročnom dni či pri rekonvalescencii dodá potrebnú silu každému, kto ju ochutná.

Potrebujeme:

2 klobásy

1 červenú cibuľu

1 kúsok stonkového zeleru

2 mrkvy

hrsť zelených strúčikov

1 konzervu krájaných, lúpaných paradajok

1 l mäsového vývaru

1 – 2 čili papričky

2 strúčiky cesnaku

rascu

soľ, mleté čierne korenie

petržlenovú alebo koriandrovú vňať

Postup:

V hrnci opražíme na kolieska pokrájanú klobásu a dáme ju bokom. Krátko opražíme pokrájanú cibuľu, mrkvu, rascu a jeden strúčik cesnaku. Nakoniec pridáme nasekaný stonkový zeler, zalejeme vývarom. Keď je mrkva takmer mäkká, vrátime do hrnca klobásu, pridáme paradajky, prelisovaný cesnak, nasekanú čili papričku, dochutíme soľou a korením. Polievku prevaríme. Po odstavení pridáme nasekanú vňať.

Náš tip:

Zeleninové polievky sú vďačným pokrmom, možno ich totiž rôzne kombinovať. Doplňte ju svojou obľúbenou zeleninou a klobásu nahraďte pokojne párkami alebo mäsovými knedličkami. Výborne bude chutiť aj s cestovinami alebo troškou ryže.


Zdroj foto: Pixabay

Súvisiace:
recepty

Recepty

Socialne siete