Tajomstvo Hany Zagorovej (†75) odhalené: Takto jej vážna choroba poznačila život

Tajomstvo Hany Zagorovej (†75) odhalené: Takto jej vážna choroba poznačila život

Vedeli ste, že obľúbená česká speváčka mala ledva 20 rokov, keď jej lekári diagnostikovali tuberkulózu? Hana Zagorová (†75) bola presvedčená, že chorobu si spôsobila vražedným pracovným tempom.

Hanička - písnička, takto kedysi prezývali Zagorovú jej fanúšikovia. Spevu sa venovala od mladosti a už ako študentka na Janáčkovej akadémii múzických umení v Brnebola pracovne natoľko vyťažená, že sa nedbalo stravovala a veľmi málo spala.

“V škole ma z vyučovania neospravedlnili ani na pol hodiny. Takže som skončila o šiestej, auto ma odviezlo do Ostravy. Po prenose som išla o štvrtej ráno vlakom do Brna a už o ôsmej som bola v škole,“ zaspomínala si na študentské časy speváčka s tým, že bohémsky život si veľmi skoro vybral krutú daň. Hana Zagorová si ako dvadsaťročná privodila tuberkulózu a o rok neskôr aj chorobu krvi, kvôli ktorej nikdy nemohla mať deti.

Rozpad krviniek

Speváčka počas svojho života len nerada o chorobe rozprávala, ale niečo predsa len naznačila. Ochorenie malo pôvod v rýchlom rozpade červených krviniek, pre ktoré musela približne tridsať rokov dochádzať do nemocnice na  pravidelné transfúzie krvi. 

 
 


Zdroj foto: anc

Súvisiace:
Hana Zagorová

Šoubiznis

Socialne siete