Tekvicová polievka

Tekvicová polievka
Tekvicová polievka je chutné a sýte jesenné jedlo.
(Zdroj: Pixabay)

Jeseň si žiada, aby ste si pripravili aspoň raz výdatnú tekvicovú polievku. Ak nemáte vlastnú zo záhradky, v obchodoch nájdete bohatý výber tekvíc. Chutnú polievku môžete pripraviť z akejkoľvek tekvice, nemusí mať tradičnú oranžovú farbu.

Potrebujeme:

1 tekvica hokaido

1 cibuľa

2 strúčiky cesnaku

3 PL olivového oleja

1 liter zeleninového vývaru

100 ml smotany na varenie

soľ, mleté čierne korenie

kyslú smotanu

tekvicové jadierka

Postup:

Tekvicu umyjeme, rozrežeme, odstránime jadierka a nakrájame na kocky. Cibuľu ošúpeme a nakrájame na kocky. Cesnak ošúpeme. Na horúcom oleji restujeme cibuľku do sklovita. Následne pridáme pretlačený cesnak a ďalšiu minútku za občasného premiešania restujeme. Nakoniec pridáme nakrájanú tekvicu a všetko spolu ešte krátko restujeme. Zalejeme zeleninovým vývarom a varíme cca 20 minút, kým nie je tekvica mäkká.

Uvarenú polievku rozmixujeme ponorným mixérom dohladka. Prilejeme smotanu, dochutíme soľou a mletým čiernym korením a ešte krátko prehrejeme. Podávame s tekvicovými jadierkami nasucho opečenými na panvici.

Náš tip:

Siahnite po akejkoľvek tekvici, nemusí byť originál hokaido, chutiť bude aj tak výborne. Pokojne ňou môžete nahradiť hlavný chod. Ak ju chcete ozvláštniť, pridajte do nej malé mäsové knedličky alebo ju zahustite a servírujte ako omáčku k mäsu s knedľou.


Zdroj foto: Pixabay

Súvisiace:
recepty

Rady a tipy

Socialne siete