URL Clinic v Trenčíne je najväčší ambulantný poskytovateľ zdravotnej starostlivosti v odbore urológia a onkourológia na Slovensku

MUDr. Roman Sokol PhD., MPH
(Zdroj: archív VK)

Na čele s MUDr. Romanom Sokolom PhD., MPH, denne vyšetria obrovský počet pacientov v rámci svojich ambulancií a rovnako mnoho ich prejde cez operačnú časť. Ich pacientmi sú muži v každom veku, ale i ženy a deti, ktoré vie potrápiť široké spektrum urologických ťažkostí.

Pred rokmi začínali ako malá ambulancia v prenajatých priestoroch. „Teraz fungujeme vo vlastnej budove s niekoľkými ambulanciami, vlastným laboratóriom a operačnými priestormi, kde realizujeme zákroky jednodňovej chirurgie. Je pre nás prioritou, aby sme našim pacientom poskytovali špičkovú urologickú starostlivosť. Všetky prístroje a technológie financujeme z vlastných zdrojov alebo s pomocou našich priateľov formou finančných darov. Nepomohli nám ani fondy Európskej únie, štát alebo poisťovne,“ vysvetľuje urológ Roman Sokol.

Špičková diagnostika rakoviny

Vďaka vyše dvadsaťročným skúsenostiam a najmodernejším technológiám patrí toto pracovisko medzi špičku v diagnostike a liečbe rakoviny prostaty. Práve tá je najväčším strašiakom takmer všetkých mužov. Ako hovorí doktor Sokol, rakovina prostaty je podľa Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO) v súčasnosti druhou najčastejšou rakovinou u mužov, na Slovensku je to tritisíc prípadov ročne.

"U nás ju diagnostikujeme aj niekoľkokrát týždenne. Dokážeme ju však zachytiť v štádiu, ktoré je liečiteľné. Zásluhou techniky a nášho šikovného tímu dokážeme nájsť aj milimetrové ložiská. Diagnostika spočíva v tom, že obraz magnetickej rezonancie, ktorý je statický, zlúčime s dynamickým obrazom sonografie a nájdeme ložisko. Vieme získať presnú vzorku a neodoberáme ju cez konečník. V rokoch 2021 až 2022 bolo naše pracovisko považované za svetovú špičku v diagnostike rakoviny prostaty.“

URL Clinic v Trenčíne začínala ako malá ambulancia v prenajatých priestoroch.
URL Clinic v Trenčíne začínala ako malá ambulancia v prenajatých priestoroch.
(Zdroj: archív VK)

Servis nielen pre mužský svet 

Nie je to len karcinóm prostaty, ktorým sa v Privátnej urologickej ambulancii v Trenčíne zaoberajú. „Pokiaľ ide o mužov, denne k nám chodia pacienti, ktorých trápi veľmi časté močenie, problémy s otehotnením, čiže k nám prídu zrealizovať vyšetrenie spermiogramu, prípadne majú problémy s erekciou. Práve jej liečba je však zväčša jednoduchá. Veľmi populárna a úspešná je liečba rázovými vlnami. V rámci nej máme na našom pracovisku najmodernejšie prístroje na liečbu erekcie pomocou rázových vĺn – Piezo Wave 2.

Tie pomáhajú vyliečiť mnoho pacientov, mužov, ktorým sme navrátili ich erekciu bez nutnosti pichania si injekcie alebo užívania tabletky.“ Pacientmi doktora Sokola a jeho tímu sú aj ženy a deti. Najčastejšie problémy, s ktorými ich ženy navštevujú, sú opakujúce sa zápaly močových ciest, obličkové kamene či únik moču. Inkontinenčné pomôcky nemusia byť v tomto prípade jediným a finálnym riešením. Na pracovisku v Trenčíne majú pacienti možnosť absolvovať magnetoterapiu, ktorá zmierňuje až úplne odstraňuje problémy s inkontinenciou, posilňuje svaly panvového dna, zlepšuje prekrvenie orgánov malej panvy a zlepšuje i sexuálnu funkciu.

Špeciálna pozornosť pre deti 

Špeciálnou kategóriou sú deti. „Naši najmenší pacienti nás navštevujú pre rôzne zápaly, ochorenia semenníkov alebo najčastejšie pre ťažkosti s predkožkou. Okrem ambulantnej starostlivosti u detí realizujeme aj zákroky jednodňovej chirurgie v celkovej anestézii. Uvedomujeme si, že návštevy lekára sa väčšina detí bojí, a preto sa im snažíme pobyt u nás spríjemniť čo najviac. Od prítomnosti rodiča na izbe cez detské obliečky či TV programy s rozprávkami – snažíme sa, aby prostredie bolo pre ne čo najpriateľskejšie.

URL Clinic v Trenčíne je najväčší ambulantný poskytovateľ zdravotnej starostlivosti v odbore urológia a onkourológia na Slovensku.
URL Clinic v Trenčíne je najväčší ambulantný poskytovateľ zdravotnej starostlivosti v odbore urológia a onkourológia na Slovensku.
(Zdroj: archív VK)

Okrem toho od nás dieťa odchádza s medailou pre odvážneho pacienta a rovnako s kartičkami podpísanými našimi slovenskými športovcami ako bratia Hossovci, Martin Škrtel či Marián Gáborík. Spojenie špičkovej techniky, moderného prostredia a skúseného tímu odborníkov prináša každému návštevníkovi trenčianskej urologickej kliniky bezkonkurenčný servis. Filozofiou URL Clinic je priniesť všetkým pacientom to najlepšie. Je pre nich k dispozícii prístrojová technika ako napríklad anestetický prístroj, ktorý je momentálne najmodernejší na svete a práve v Trenčíne ho použili ako prví z celej Európy.

Rovnako vlastný RTG prístroj, laserový systém alebo možnosť realizovať zákrok REZUM, ktorý lieči prostatu vodnou parou a vráti kvalitu do života mužom, ktorí mali pri močení problémy. „U nás pacienta riešime komplexne od diagnostiky až po nastavenie liečby. Návšteva lekára, prípadne nutnosť absolvovania operačného zákroku, nech je akýkoľvek, sú pre väčšinu ľudí strašiakom. Náš tím – od recepcie cez zdravotné sestry až po lekárov – sa snažíme, aby od nás pacienti odchádzali s pocitom, že navštívili niekoho, komu na ich zdraví skutočne záleží. Aj preto sa k nám v prípade potreby vždy vracajú.“


Zdroj foto: archív VK

Súvisiace:
urológ

Slovensko

Socialne siete