TIPOS ŠPORTOVEC MESIACA

V auguste dominovala naša tenisová nádej: Kov z Paríža ušiel Anne Karolíne len o vlások

Anna Karolína spôsobila na olympiáde senzáciu.
(Zdroj: archív A.K., STZ)

Tradičná športová anketa dopriala titul v mesiaci august slovenskej ženskej tenisovej jednotke Anne Karolíne Schmiedlovej (29). Jej senzačná jazda až medzi štvoricu najlepších na olympiáde mala svoj cveng a odborná porota v nabitej konkurencii jej dala prednosť pred ďalšími znamenitými úspechmi našich športovcov.

Pred štartom tenisového turnaja v rámci olympiády na kurtoch areálu Rolanda Garrosa sa šance košickej rodáčke na úspech nedávali. Po mnohých skalpoch svetových hráčok sa však dostala až do semifinále a zahrala si proti svetovej jednotke aj súboj o bronz. Štvrté miesto je najlepším výsledkom slovenského zástupcu v ére samostatnosti.

„Úprimne som popri iných úspechoch počas augusta tento titul nečakala, lebo sa darilo aj ostatným. Olympiáda bola obrovským zážitkom, tie emócie si uchovám večne. Každému ďakujem za hlasy,“ povedala nám v krátkej reakcii z posledného grandslamu sezóny US Open, na ktorom Schmiedlová štartovala.

V tesnom závese futbalový Slovan

Výborné výsledky slovenskej tenistky neunikli pozornosti odbornej poroty, ale súboj o prvé miesto v ankete bol aj tak veľmi tesný. Spanilá jazda futbalistov bratislavského Slovana za Ligou majstrov však na titul nestačili a za zástupkyňou bieleho športu zaostali za šesť hlasov.

Do prvej trojky sa dostala aj vodáčka Zuzana Paňková, mladú krv reprezentujú aj strelkyňa  Vanesa Hocková či Patrícia Tománková.

Kto sa stane víťazom tejto prestížnej ankety za mesiac september? Dozvieme sa už 1. októbra 2024. Všetkým slovenským športovcom držíme palce, aby fanúšikom priniesli minimálne toľko radosti ako za august.

CELKOVÉ PORADIE MESIACA AUGUST 2024:

  1. Anna Karolína Schmiedlová
  2. ŠK Slovan Bratislava (o 6 hlasov menej ako Schmiedlová)
  3. Zuzana Paňková (o 4 hlasy menej ako ŠK Slovan Bratislav
  4. - 5.Vanesa Hocková a Gabriela Gajanová (obe o 5 hlasov menej ako Paňková)


Zdroj foto: archív A.K., STZ

Šport

Socialne siete