TIPOS ŠPORTOVEC MESIACA

Vodný slalomár Matej Beňuš: Po bronzovej medaile na OH aj titul športovec mesiaca júl!

Vodný slalomár Matej Beňuš získal titul športovec mesiaca júl.
(Zdroj: olympic.sk)

Tradičná športová anketa dopriala v mesiaci júl titul skúsenému matadorovi na divokej vode Matejovi Beňušovi (36). Po striebre z Ria v roku 2016 sa zapísal do histórie slovenského športu bronzom z tohtoročného Paríža, a tak mu titul určite právom patrí.

Skvelý výkon

Vodný slalomár v kategórii C1 predviedol vo finálovej jazde skvelý výkon a v domácej vitríne bude mať čoskoro už dva olympijské kovy. Pred ôsmimi rokmi si v brazílskom Riu uchmatol striebro, teraz si z Paríža nesie bronz.

„Získať medailu nie je nikdy ľahké, preto ďakujem všetkým, že ste mi verili. Pre mňa to znamenalo o to viac, že pri tom bola moja rodina a tieto neopísateľné momenty sme mohli zdieľať spoločne. Verím, že našej krajine sa na tejto olympiáde podarí získať ďalšie kovy, aby sme urobili ľuďom radosť a splnili sme si vlastné sny,“ povedal rodák z Bratislavy, ktorý v športovej ankete za mesiac júl jasne triumfoval. Nemôžeme sa ale čudovať, medaila z olympiády má totiž cenu nesmrteľnosti.

Náskok pred Richardom Turym

Výborné výsledky uznávaného olympionika neunikli pozornosti odbornej poroty, ktorá jasne rozhodla o jeho víťazstve v ankete za mesiac júl. V tomto roku síce ešte nemal žiadny víťaz taký náskok ako bežkyňa Gabriela Gajanová za mesiac jún s 51 hlasmi, ale aj Beňuš dosiahol pekný výsledok.

Triumfoval pred Richardom Turym až o 31 hlasov. Zuzana Paňková a Anna Karolína Schmiedlová na spoločnom treťom mieste mali o 5 hlasov menej ako Tury. „Popri oslavách môjho bronzu je toto ďalšia krásna správa. Ďakujem všetkým za hlasy,“ stručne, ale výstižne okomentoval svoj triumf Beňuš.

Kto skončil na ďalších priečkach?

Vodného slalomára Beňuša na pomyselnom tróne statočne dobiehal skejtbordista Tury a o tretie miesto sa podelili vodná slalomárka Paňková a tenistka Schmiedlová. A kto bude po držiteľovi už dvoch olympijských medailí ďalším víťazom? Dozvieme sa už 1. augusta 2024.

Vodný slalomár Matej Beňuš má bronz z olympiády v Paríži.
Vodný slalomár Matej Beňuš má bronz z olympiády v Paríži.
(Zdroj: olympic.sk)

CELKOVÉ PORADIE MESIACA JÚL 2024:

  1. Matej Beňuš
  2. Richard Tury
  3. Zuzana Paňková, Anna Karolína Schmiedlová
  4. Laura Frličková


Zdroj foto: olympic.sk

Šport

Socialne siete