Milovníci sladkých raňajok si prídu s touto sviežou kokosovou kašou na svoje. Ako dezert ju však môžete podávať aj počas dňa. Kaše sú jednoduchým jedlom, ktoré vám dodá veľa vlákniny i ovocia na jedno posedenie. Nezabudnite, najlepšie chutí hneď za čerstva!
Potrebujeme:
(na 1 porciu)
40 g ovsených vločiek
240 ml vody
1 PL sušeného kokosu
1 ČL mletej škorice
1 ČL vanilkového extraktu
120 ml (1/2 šálky) kokosového mlieka
2 čerstvé figy
ovocie podľa chuti
1 ČL mandľového masla
1 ČL goji bobúľ na ozdobu
Postup:
V hrnci na strednom ohni priveďte vodu do varu a pridajte ovsené vločky. Za častého miešania varte 4-5 minút, kým nedosiahne hustú konzistenciu. Odstavte z ohňa a vmiešajte sušený kokos, škoricu a vanilku. Nalejte do kokosového mlieka a dobre premiešajte.
Podávame horúce, obložené figami, kúskami ovocia, pokvapkané mandľovým maslom. Kašu poprášte mletou škoricou a goji bobuľami.
Náš tip:
Ovsené vločky v kaši môžete nahradiť aj ryžou. Na raňajkové kaše sú vhodné aj rastlinné alternatívy mlieka. Kombinácia mletej škorice a vanilky dodá kaši viac sladkosti bez použitia sladidla. Ovocie môžete kombinovať podľa svojej chuti alebo sezóny, okrem čerstvého aj sušené ovocie.