Záhada agenta 007: Hľadá sa nový Bond. James Bond.

Záhada agenta 007: Hľadá sa nový Bond. James Bond.

Pred tromi rokmi filmové štúdiá vypustili do sveta informáciu, že novým Jamesom Bondom by mohla byť žena. Černoška. Jane Bondová. Fanúšikovia akčného hrdinu však spustili takú masívnu protiofenzívu, že z toho napokon nič nebolo. Podporil ich v tom aj zatiaľ posledný agent 007, herec Daniel Craig s tým, že nový Bond musí byť muž. Charizmatický, vyšportovaný a v dokonale padnúcom obleku. Jeho meno síce filmové štúdiá zatiaľ úzkostlivo taja, ale vieme, kto sa dostal do užšieho výberu!

Zdesenie fanúšikov bondoviek po správach producentov, že uvažujú o novom agentovi 007 ako o žene, bolo neopísateľné. Napokon sa k rozruchu vyjadril aj Daniel Craig, jeden z najlepších Bondov všetkých čias, ktorý situáciu rozvážne upokojil. Producentom cez týždenník Radio Times odkázal, že za jeho odporom voči ženskému Bondovi nie je potrebné hľadať nič rasistické, ani mizogýnne. „Prečo by žena mala hrať Jamesa Bonda, keď by mala existovať rola rovnako dobrá, ako je James Bond, ale pre ženu?“ zamyslel sa Craig.

Napätie v Hollywoode

Ženského Bonda napokon zamietli aj samotní producenti s tým, že táto úloha bola vždy písaná len pre muža a radšej popracujú na tom, aby sa po jeho boku objavili silné ženské charaktery. Ale aj napriek týmto uisteniam sa predsa len s napätím čaká na predstavenie nového herca, ktorý by mal stvárniť úlohu v poradí siedmeho agenta Jej veličenstva.

V hre sú štyri mená

O niektorých známych menách sa už v anglických médiách hovorí celkom verejne. Spomína sa napríklad Aaron Taylor-Johnson, ktorý má len 33 rokov a pred sebou teda solídnu perspektívu na to, aby nakrútil ešte aspoň päť poriadne ziskových bondoviek. Ten však medzičasom vyhlásil, že táto úloha nie je práve jeho „šálka kávy“. A ak nešlo z hercovej strany len o zahmlievanie pred podpisom lukratívnej zmluvy, tak je možné, že o rolu agenta 007 sa pobijú Tom Hardy, Idris Elba či čerstvý držiteľ Oscara Cillian Murphy.

Fenomén James Bond

Nech už sa ale filmoví producenti rozhodnú akokoľvek, už teraz je jasné, že pre každého herca je rola tajného agenta s povolením zabíjať, prelomová. Od roku 1962, kedy sa objavil na filmovom plátne po prvýkrát, sa totiž James Bond stal fenoménom. Je nositeľom módnych trendov a symbolom doby, v ktorej žije. Spolu s ňou sa totiž mení aj jeho charakter. Dnes už napríklad tento agent neholduje cigaretám a radikálne
sa zmenil aj jeho postoj k ženám.

Čo vieme o Bondovi

- športuje na profesionálnej úrovni
- dokáže riadiť autá, motorky, lode aj zvieratá
- je vysoký, šarmantný a charizmatický
- vždy elegantne oblečený
- s dokonalým účesom sa už zrejme narodil
- po rokoch sekol s fajčením

Čo nevieme o Bondovi

- koľko má vlastne rokov
- z akých pomerov pochádza
- či má rodinu
- s koľkými zločincami už zatočil
- koľko dievčat ho očarilo
- aká je jeho finančná situácia

Šoubiznis

Socialne siete