Zapečená paprika s mletým mäsom

Zapečená paprika s mletým mäsom
Zapečená paprika s mletým mäsom je jednoduché a chutné jedlo.
(Zdroj: Pixabay)

Paprika sa objavuje v našej kuchyni na mnoho spôsobov. Ak práve nemáte chuť na tradičnú plnenú papriku, vyskúšajte zapečené papriky s mletým mäsom. Sú sýte a netreba k nim žiadnu prílohu, výborne však chutia so zapečenými zemiakmi.

Potrebujeme:

6 ks farebných paprík

600 g mletého mäsa

1 cibuľu

6 strúčikov cesnaku

1 vajce

2 PL strúhanky

4 vetvičky (čerstvého) tymianu

mleté čierne korenie

soľ

olivový olej

200 g cherry paradajok

400 ml paradajkového pretlaku

2 bobkové listy

2 PL kryštálového cukru

Postup:

Cibuľu a cesnak ošúpeme, štyri strúčiky cesnaky necháme vcelku, zvyšok spolu s cibuľou nadrobno nasekáme. Mleté mäso vložíme do misy, pridáme vajce, strúhanku, cibuľu, nasekaný cesnak, lístočky tymianu, dochutíme soľou, čiernym korením a premiešame. Z paprík odstránime stopky a zrniečka, papriky naplníme mäsovou zmesou, pokvapkáme olejom a vložíme do misy na zapekanie. Pečieme v rúre vyhriatej na 190 °C asi 15 minút.

Paradajky rozpolíme a pridáme do misy k paprikám spolu s celými strúčikmi cesnaku. Necháme ďalších 5 minút piecť, potom prilejeme paradajkový pretlak, pridáme bobkový list, dochutíme soľou, mletým čiernym korením a cukrom. Pečieme ešte 30 minút. Hotové papriky ozdobíme vetvičkami tymianu.

Náš tip:

Papriky sú ideálnou zeleninou, do ktorej možno pripravovať rôzne plnky. Plnené papriky môžete podávať na studeno s ingredienciami, ktoré si nevyžadujú tepelnú úpravu alebo ich naplníte zmesou zo surovín, ktoré práve máte po ruke. Kombinovať možno nielen mäso ale aj syry či dokonca huby.


Zdroj foto: Pixabay

Súvisiace:
recepty

Rady a tipy

Socialne siete