Reštaurácie nie sú najlacnejšie a - povedzme to na rovinu - ani zdravé potraviny. My však pre vás máme tri dôležité tipy, ktoré vám pomôžu variť výživne a rýchlo.
Variť zdravo nie je v dnešnej dobe vôbec ľahké. Bio potraviny vedia svojimi cenami spotrebiteľa nepríjemne prekvapiť, a preto je dôležité sa na zdravé varenie vopred pripraviť. Samotná činnosť v kuchyni sa potom zmení z nepríjemnej povinnosti na dobrú zábavu. Stačí sa len držať týchto troch pravidiel.
- Varte vždy v rovnakom čase
Či už je to pondelok alebo piatok, určite si stabilný dátum, kedy sa vyberiete do kuchyne a svoj čas venujete len príprave jedál a to pokojne aj na niekoľko dní vopred. Zostavte si jedálny lístok tak, aby ste ho mohli variovať a nemuseli ste každý deň jesť to isté.
- Varte jednoducho
Komplikované jedlá náročné na časovú prípravu si nechajte na víkend, varenie cez týždeň má byť najmä zo surovín, ktoré sa dajú uskladniť v chladničke aspoň na tri dni. Skúste si vybrať napríklad z týchto surovín: kuracie prsia, quinoa, kuskus, ryža, tortilla, tekvica, zemiaky, bataty, strukoviny či olivový olej.
- Pripravte si jedálniček
Inšpirovať sa môžete na internete, kde nájdete množstvo dobrých rád na to, ako z jednej zdravej potraviny vyčarovať aj niekoľko jedál. Dobrým príkladom je šošovica. Viete si z nej uvariť polievku, prívarok, kari či placky.