Zdravotný stav premiéra Fica: Čo hovoria lekári?

Zdravotný stav premiéra Fica: Čo hovoria lekári?
Zdravotný stav premiéra Fica: Čo hovoria lekári?

Až do 20-tej hodiny včera večer, kedy ministri obrany a vnútra Robert Kaliňák a Matúš Šutaj Eštok zvolali tlačovú konferenciu, neboli k dispozícii konkrétnejšie informácie o zdravotnom stave premiéra SR. Ministri napokon nemali dobré správy.

„Premiér utrpel vážnu polytraumu po postrelení. Operácia trvá už 3,5 hodiny a zdravotníci stále bojujú o jeho život. Zdravotný stav je veľmi komplikovaný," vyjadril sa minister Kaliňák, ktorý poďakoval lekárom. Až krátko pred 23. hodinou minister životného prostredia Tomáš Taraba povedal, že premiér je už po operácii a mal by byť mimo ohrozenia života.

Operovali ho dva tímy

Na ďalšej tlačovej konferencii, dnes predpoludním, minister obrany Robert Kaliňák poskytol viac správ z nemocnice. Informoval, že Robert Fico je po operácii, ktorá trvala päť hodín, v stabilizovanom, no stále veľmi vážnom stave. Zástupcovia nemocnice doplnili, že premiéra operovali dva operačné tímy a previezli ho na jednotku intenzívnej starostlivosti na oddelení ARO. „Stav je naďalej veľmi vážny práve pre komplikovanosť zranení, ale všetci chceme veriť, že sa nám podarí tú situáciu zvládnuť,“ odkázal verejnosti minister Kaliňák.


Zdroj foto: ta3

Téma dňa

Socialne siete