Zomrel herec Ľubomír Paulovič (†71): Svoj život som žil naplno...

Zomrel herec Ľubomír Paulovič (†71).
(Zdroj: Tibor Géci)

Slovensko prišlo o ďalšiu legendu. Zomrel charizmatický herec a režisér Ľubomír Paulovič († 71). Smutnú správu priniesol Nový Čas a na sociálnej sieti ju potvrdila jeho priateľka Lolla.

Správu o nečakanom odchode obľúbeného herca priniesol ako prvý denník Nový čas. O tom, že slovenský herec na tom nie je zdravotne veľmi dobre a je odkázaný na pomoc najbližších, sa ale hovorilo už dlhšie. Ľubomír Paulovič to napokon aj sám priznal vo svojom poslednom rozhovore, ktorý poskytol týždenníku Život začiatkom augusta.

„Nie je žiadnym tajomstvom, že ma srdiečko už neposlúcha tak, ako by malo, takže som musel zvoľniť životné tempo. Celý život som veľa pracoval, natáčal filmy, hral divadlo a režíroval, trochu oddychu si už vo svojom veku aj zaslúžim,“ priznal sa fanúšikom s tým, že to nie je vždy jednoduché, ale veľkou oporou je preňho jeho priateľka, fotografka Lolla a viera v Boha.

Posledný odkaz

„Chýbajú mi diváci. Chýba mi aj réžia, v tej som sa posledné roky dosť našiel, a keď Pán Boh dá a zdravie mi to dovolí, chcel by som ešte zrežírovať vo Zvolene divadelnú inscenáciu Chrobák v hlave. Uvidíme, ako sa to podarí,“ dúfal herec do poslednej chvíle.

Žiaľ, jeho túžba sa už nenaplnila a vo štvrtok 15. augusta zomrel vo svojom dome v Chorvátskom Grobe, kde dlhé roky žil.

Predtým ale ešte stihol odkázať svojim fanúšikom, že každému želá zdravie a pohodu. "Žite naplno. Každý z nás bilancuje svoj život a ja som ten svoj žil naozaj naplno. Starajte sa jeden o druhého, lebo nikdy neviete, kedy to budete potrebovať."

Bola s ním do poslednej chvíle

Správu o jeho smrti zverejnila práve Lolla, ktorej jeho odchod zlomil srdce.

„Jeho srdiečko ukončilo svoju prácu,“ povedala s tým, že v tejto chvíli nedokáže nájsť dostatočné slová vďaky za jeho lásku a pozornosť. „Viem, že ťa už nič nebolí a môcť byť pri tebe do poslednej chvíle a držať ťa za ruku, bol pre mňa dar a pocta. Spi sladko.“

Viac sa dozviete v novom čísle Nového Času Nedeľa, ktoré vychádza túto sobotu. 

Vo filme Pásla kone na betóne.
Vo filme Pásla kone na betóne.
(Zdroj: ancn)


Zdroj foto: ancn

Súvisiace:
Ľubomír Paulovič

Šoubiznis

Socialne siete